icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

astro

RETROGRADNI MERKUR (IPAK) IMA I SVOJU DOBRU STRANU: Snažna energija novog ciklusa (od 18. juna do 12. jula)

Podeli:

Retrogradni ciklus Merkura - evo kako da najbolje iskoristite ovu snažnu energiju!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Već smo naučili da za vreme retrogradnog Merkura ne kupujemo tehniku, ne potpisujemo ugovore i ne putujemo ako baš ne moramo. Iako njegov junski retogradni hod nije drugačiji od ostalih, postoje neke stvari za koje su naredni dani izrazito pogodni...

 

Merkur simbolizuje mentalnu percepciju, šta i kako opažamo i na koji način obrađujemo opažene podatke. On je sveukupna interpretacija naše subjektivne stvarnosti koju stvaramo u svom umu, simbolizuje način kako razmišljamo i učimo, kako komuniciramo. Sve ove teme u periodu retrogradnosti postaju na neki način izraženije.

 

 

Retrogradna razdoblja Merkura, bez obzira na znak u kojem se događa ili na vaš natalni Merkur, možemo odlično iskoristiti da bismo osvestili šta se događa u našem umu.

 

Možemo preispitati jesmo li objektivni ili subjektivni u opažanju i obradi primljenih informacija, reaguejmo li na sve što nam dolazi srcem ili glavom.

Možemo osvestiti jesmo li temeljni u učenju, iskreni, znamo li slušati, a ne samo pričati.

 

Budući da u periodu retrogradnosti počinje novi Merkurov ciklus, i mi možemo započeti nešto novo u komunikaciji ili učiti nešto novo, na drugačiji način pristupiti učenju, jasnije se izražavati, govoriti istinu.

 

Sve teškoće koje ste možda doživeli uz retrogradni Merkur pokušajte sagledati u svetlu nužnosti da nešto promenite u vlastitom ponašanju u svim temama koje simbolizuje Merkur. A za svako preispitivanje trebamo se barem privremeno smiriti, povući iz užurbanosti svakodnevice, odvojiti vreme za sebe, meditirati, pročistiti svoje misli.

 

 

Inicijalizacija u toku...