astro prognoze

MERKUR JE UŠAO U ZNAK RAKA: Pojačane emocije i intuicija, onda KREĆE RETROGRADNO ― OVO nam sledi do 5. avgusta!

0

Merkur u Raku - pojačane emocije i intuicija menjaju tokove sudbine!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U četvrtak, 28. maja Merkur ulazi u znak Raka i tu će se zadržati sve do 5. avgusta. Prilično dugi period boravka u jednom znaku za tu brzu planetu, a razlog tome biće njegovo retrogradno kretanje koje će se odvijati od 18. juna do 12. jula, o čemu ću još pisati u narednom periodu.

 

Merkur u Raku je prilično podložan emocijama. Misli i osećanja su sada u sinergiji. Pitanje koje nam ovaj Merkur upućuje je – šta osećaš u vezi određene situacije li osobe? On nam može izoštriti intuiciju koja će u narednom periodu biti naš vodič kroz životne okolnosti.

 

Okreće nas prema domu, pitanjima vezanim uz stanovanje, roditeljsku ulogu, odnose sa roditeljima, decu. Sada je dobro upotrebiti maštovitost i kreativnost. Izraziti se kroz pisanje. Više čitati, a svakako manje razmišljati, naročito ako nas misaoni procesi ne vode prema rešenju.

 

Sentimentalniji smo, češće se prisećamo osoba i situacija iz daleke prošlosti, čak i detinjstva. Reči će osećajno motivisati, ali i raniti. Poruke koje dobijamo od drugih mogu biti romantične i nežne, ali i majčinski ohrabrujuće.

Kada smo ljuti, tada zaćutimo. Ovaj Merkur nije sklon svađama i prepirkama, kada mu je nešto neprijatno, povlači se iz interakcije.

 

Povezivanje sa drugima ide kroz razgovor o osećajima, spremniji smo deliti misli koje su lične prirode. Otkrićemo zato nam je teško, šta nas boli, zbog čega smo zabrinuti ili tužni, a takvi razgovori mogu imati lekoviti učinak. Pretočite svoja osećanja kroz reči, ako ne kroz razgovor sa dragim ljudima, barem kroz pisanje. Vodite dnevnik. Sa osobama sa kojima smo povezani, možemo i intuitivno komunicirati. Padne nam napamet određena osoba, a potom shvatimo da i ona razmišlja o nama.

 

 

makonda-tracker