direktno iz mašte

Haljine pred kojima SVAKA ŽENA ZADRHTI su stigle: Nova kolekcija Elija Saba je nešto što jednostavno MORATE da vidite

0

Ne morate čak ni da pratite modu previše da biste znali ko je Eli Sab i šta on čini – donosi magiju i nešto pred kim niko nije ravnodušan

Eli Sab - nova kolekcija za jesen i zimu 2023/24. godine
Eli Sab - nova kolekcija za jesen i zimu 2023/24. godinefoto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Čak i kada je inspiracija mračni srednji vek, za Elija Saba to znači – svetlo, raskoš, nežnost, romantika, ženstvenost...


Slavni libanski dizajner i modna kuća koja nosi njegovo ime predstavili su juče na Nedelji mode u Parizu novu haute couture kolekciju za jesen i zimu 2023/24. godine.


Revija "Glamur prošle ere" održana u pariskom Muzeju dekorativne umetnosti predstavila je veličanstvene ogrtače u raznim oblicima, sve s jednim ciljem – volumen, volumen, volumen! I samim tim – wow utisak!


Inspirisani snažnim ženskim figurama iz filmova koji oslikavaju srednji vek, ovi modeli podsećaju na stil Kejt Blanšet u "Elizabeti", Sofi Marso u "Hrabrom srcu", Kiru Najtli u "Vojvotkinji" i Marion Kotijar u "Magbetu".

 

1 / 14 Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

 

Haljine su vrlo upadljive, dramatične i izgledaju pomalo eterično i nestvarno, kao da teku niz telo, kako nas je Eli Sab i navikao. Klasične komade opremio je svetlucavim detaljima, perlicama, šljokicama i vezom i ostao u granicama svog modnog izraza, uz male, ali značajne iskorake.


Manekenke su prodefilovale hodnikom ukrašenim lukovima u prozirnim haljinama sa složenim ukrasima od šljokica, uz mnoštvo steznika i detalja koji naglašavaju ramena. Nasuprot tome, videli smo i crne haljine s pelerinama s kapuljačama koje su padale do poda, uključujući i jednu prekrivenu crvenim ružama koju ćemo nesumnjivo videti na nekom crvenom tepihu.

 

Crna haljina sa crveno-zelenim vezom koju potpisuje Eli Sab
Crna haljina sa crveno-zelenim vezom koju potpisuje Eli Sabfoto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Nakon što je prošle godine uveo u svoju haute couture liniju mušku odeću, libanski kreator je sada uključio i muške modele, koje je odenuo u kraljevske i crne ogrtače koji podsećaju na plaštove, ulepšane složenim zlatnim vezom.

 

 

makonda-tracker