bezvremenski komadi

Ova MODNA POSLASTICA će vam ulepšati dan: 10 OČARAVAJĆIH Šanel torbica koje će se nositi (i obožavati) i za 100 godina

0

Mnogi veliki brendovi oponašaju prepoznatljiv stil "Šanela", ali ova kuća i dalje čuva status nenadmašnog majstora kad su u pitanju torbe.  Jednostavne, a ipak zanimljive, odišu duhom prošlih trendova, a ipak su u modi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Koko Šanel dizajnirala je svoju prvu torbicu davne 1929. godine, ne sluteći da će zauvek promeniti svet ženske mode! Modeli kuće koju je ona osnovala danas su najporepoznatljiviji aksesoar na svetu i mnoga velika imena prate njihove stope u biranju dizajnerskih rešenja, ali "Šanel" ostaje jedinstven i klasik!

 

Najjeftinije tašnica modne kuće "Šanel" su male clutch tašne i WOC torbe (novčanici s lančićem) i njihova najniža cena iznosi oko 1.900 dolara. Najskuplja je, s druge strane, čuvena Chanel Diamond Forever Bag, iz ograničene serije od 13 komada, koja se sastoji od čak 334 dijamanta, a za nju je potrebno izdvojiti 261.000 dolara!

 


Najpopularniji model je pak Chanel 2.55, klasična pismo-tašna s lancem čija je prva varijanta ugledala svetlost dana davne 1955.


Ono što je posebno interesantno u vezi s torbama ovog brenda jeste da se na kraju sezonu svi neprodati modeli — spaljuju, što je nesvakidašnji način borbe protiv dizajnera koji izrađuju kopije po uzoru na originalne modele.


Bez obzira na to koji se model vama najviše dopada, o kojem maštate, da li vas rastužuje pomisao na sve te luksuzne torbe u plamenu ili ne, sigurni smo da će vam se dopasti galerija najinteresantnijih ručnih torbi kuće Šanel koje smo u poslednje vreme viđali na crvenom tepihu, modnim revijama i street style kombinacijama. Udobno se smestite i uživajte...

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker