pesma za evroviziju

Muzikom se bavi od 10. godine, Konstrakta mu je otvorila vidike: Ko je mladi Luk Blek koji je večeras oduševio Srbiju?

1

Večeras se predstavio publici na 8. mestu i osvojio je sve svojom harizmom i šarmom 

foto:  Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mladi pop pevač Luk Blek predstavio se večeras pesmom "Samo mi se spava" na takmičenju za Pesmu Evrovizije.

 

Luk Blek ili Luka Ivanović je momak iz Čačka, koji je kantautor i prvi solo izvođač sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group i do sada je objavio 4 EP izdanja.

 

Luk se autorskom muzikom se bavi od 2005. Sa 12 godina je počeo da piše tekstove, a sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmane. U tom periodu je snimio šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji.

 

 

Dve godine kasnije seli se u Beograd, zbog studija engleskog jezika i književnosti. Ono što Luku izdvaja od ostatka takmičara je muzika koja apsolutno odudara od domaćih standarda.

 

Ovaj mladi umetnik već šest godina živi i radi u Londonu gde je i stvorio pesmu kojom će pokušati da pobedi na velikom muzičkom takmičenju i Pesmu za Evroviziju dovede u Srbiju. 

 

Luk Blek oduševio Srbiju nastupom na Pesmi za Evroviziju
Luk Blek oduševio Srbiju nastupom na Pesmi za Evrovizijufoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Prvi put se predstavio javnosti u maju 2014, u okviru Gruvlend festivala, kada je i premijerno izveo singl D-Generation. Osim autorskom muzikom, bavi se i audio produkcijom i režijom sopstvenih nastupa i muzičkih spotova.

 

Tražeći svoj umetnički izraz eksperimentiše i isprobava nove i neočekivane forme i stilove.

 

On je jednom prilikom za Telegraf otkrio kako je došlo do toga da se prijavi za takmičenje za Pesmu Evroviziije. 

 

Neobični umetnik iz Čačka očarao Srbiju
Neobični umetnik iz Čačka očarao Srbiju foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Mislim da se Pesma za Evroviziju promenila poslednjih godina u odosu na to kako sam je ja doživljavao. Doživljavao sam festival tako da sam smatrao da na njemu mora da se prijavi neki tradicionalniji zvuk ili devojke koje su oskudnije obučene. Taj neki fah koji nije meni blizak. Mislio sam da ne postoji koncept a taj koncept mene najviše inspiriše u stvaranju muzike. Za sebe ne mogu da kažem da sam pevač ili tekstopisac, više bih rekao da sam umetnik. Zato sam mislio da tamo za mene mesta nema ali otkako je Konstrakta pobedila, to je neki moj milje muzičara sa kjima sam se osećao dobro došlim - objasino je, pa je dodao:

 

- Nekako mi je otvorila poglede i shvatio sam da sam možda i pogrešio kada je reč o takmičenju i šta ono predstavlja. Samim tim sam došao na ideju da se prijavim krajem prošle godine kada je bio konkurs. To se slučajno desilo. Ja dosta vremena provodim na tviteru i neko sam ko voli da se šali, tako da sam se ja na tviteru našalio nakon Konstraktine pobede da ja imam spremnu pesmu za Evroviziju i ljudi su jako pozitivno reagovali. Posle nisam želeo da ih izneverim - bio je iskren Luka.

 

 

 

 

 

makonda-tracker