novo

Balet "Hazarski rečnik" oduševio publiku u Madlenianumu

Na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum premijerno je izveden balet po motivima romana Milorada Pavića HAZARSKI REČNIK – LOVCI NA SNOVE.

 

0
1 / 6 Foto: Bojan Marojević

Balet je rađen u komprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Opere i teatra Madlenianum, sa internacionalnim autorskim timom – Livija Pandur, dramaturg i reditelj, Ronald Savković, koreograf, Miroslav Bako, kompozitor, Numen, zaduženi za scenografiju Angelina Atlagić, kostimograf i Jaša Koceli, zadužen za dizajn svetla. I ansambl Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu je bio internacionalan, a među njima su se publici u Zemunu predstavili: Sanja Ninković, Milica Jević Drndarević, Tijana Šebez, Olga Olćan, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Mina Radaković, Dejan Kolarov, Taylor Clow, Davide Buffone, Miloš Živanović, Marco Luzi, Nicola Bianco, Remi Buyens i Sonja Vukićević kao gost, koja je u ulozi princeze Ateh, proslavlja vredan jubilej - 50 na “daskama koje život znače”.

Umetnici i autori su na kraju izvođenja pozdravljeni burnim aplauzom, publike među kojima je bilo uvaženih zvanica, poput Jasmine Mihailović, Konstantina Kostjukova, Zorana Todorovića, Raše Bukvića I Marije Bergman, Gorana Jeftića, Maje Herman Sekulić…

 

 

makonda-tracker