ko kaže da se ne čita?

GUŽVA U KNEZU: Nele Karajlić potpisivao novu knjigu, obožavaoci čekali u redu

Dr Nele Karajlić potpisivao je svoju novu knjigu, roman „Solunska 28“ u Delfi knjižari „Borislav Pekić“u Beogradu na dan izlaska knjige, 17. maja, čitaoci zakrčili knez Mihajlovu da dođu do autograma i fotografije sa omiljenim nadrealistom.

5
1 / 7 Foto: Promo

 

Najverniji čitaoci počeli su da se okupljaju skoro sat vremena pre zakazanog potpisivanja i strpljivo čekali. Nele je gotovo dva sata potpisivao svoju novu knjigu „Solunska 28“ i razgovarao sa čitaocima, koji su imali samo reči hvale za ovaj roman. Velika gužva nije narušila sjajnu atmosferu, a bilo je i onih koji su susret sa idolom iz mladosti iskoristili da razmene uspomene, da se slikaju ili poklone svoju knjigu Neletu.

 

Nakon što je pred više od sto hiljada oduševljenih čitalaca sa svojim „Fajrontom u Sarajevu“ osvojio književnu Ligu šampiona, Dr Nele Karajlić nas ovoga puta vodi u Beograd s početka dvadesetog veka, gde se odvija priča koju vam dosad niko nikad nije ispričao, a bez koje odsad neće moći da se zamisli nijedna ozbiljnija istorija grada na ušću Save u Dunav.

 

Ovo je priča o jednoj beogradskoj kući u Solunskoj ulici, izgrađenoj s kraja devetnaestoga veka, o tome kako je delila sudbinu celog Beograda i prošla sve ono što se dešavalo u dvadesetom veku: ratove, promene društvenih sistema, promene sistema vrednosti, načina razmišljanja. Ona je svedok najuzbudljivijeg veka u istoriji našeg glavnog grada“, kaže Karajlić o svom romanu.

Spajajući najbolje sastojke južnoameričkog magijskog realizma i sarajevskog novog nadrealizma, Dr Karajlić nam pripoveda istoriju jedne kuće u dorćolskoj ulici i vodi nas sa druge strane ogledala, u prostor koji se nalazi na samoj tromeđi života, smrti i večnosti.

makonda-tracker