Premijera

Fantastične žene sa srpske javne scene uživale u filmu "Fantastična žena"

Film “Fantastična žena” sinoć je na premijeri okupio brojne poznate ličnosti koje je oduševila glavna glumica Daniela Vega u liku transrodne žene. Priču o ljubavi i borbi protiv predrasuda i diskriminacije nisu propustili pevačice Ida Prester, Saška Janković, stilista Srđan Vekić, manekenka Jelena Ivanović, kreatorka Suzana Perić, Goga Grubješić.

0
1 / 5 Foto: Promo

“ Film je na mene ostavio snažan utisak. Volim kada se ljudi bave socijalnim temama, i apsolutno je zaslužio Oskara. Živimo u 21.veku i teško mi je da verujem da se i dalje ljudi, samo zato što su transrodni, nalaze na margini, što ovaj film i prikazuje. Posebno me je oduševila glavna glumica, Daniela Vega, naročito kad sam saznala da je ona transrodna žena. Kasting je zaista sjajan. Mislim da dugo ništa slično nisam videla, odličan film ”, rekla je Saška Janković nakon premijere.

Ida Prester takođe nije krila oduševljenje filmom. ”Jako zanimljiv film o šikaniranju drugačijih. Izvrsna glavna uloga, jako inteligentno odigrano, bez da pređe u karikaturu. Preporučujem svima”, dodala je Ida. Film,po rečima reditelja Sebastiana Lelia, priprema za život i dopušta da istražujemo sopstvenu duhovnost. “Ovaj film je i romansa, ali i fantazija, film o poniženju i osveti, dokument stvarnosti, i studija karaktera. Identitet filma je kompleksan, i vrlo promenljiv”, dodaje Lelio.

Marina je mlada konobarica i buduća pevačica. Orlando ima svoju štampariju. Zajedno planiraju budućnost. Međutim, Orlando iznenada umre, i Marina ostaje potpuno sama, ali i pod pritiscima i optužbama Orlandove porodice, ali i policije koja počinje da istražuje njenu eventualnu umešanost u Orlandovu smrt. Sa druge strane, Orlandova bivša žena joj zabranjuje da prisustvuje sahrani, dok je Orlandov sin izbacuje iz stana. Imajući u vidu da je Marina transrodna žena, za veći deo Orlandove porodice njen seksualni identitet je sramotan i nenormalan. Marina tada odlučuje da se suprotstavi njegovoj porodici i društvu i pokaže im ko ja ona zapravo – složena, snažna, iskrena i... fantastična žena.

 

makonda-tracker