(foto)

Donatela KAO DEVOJČURAK, Lejdi Gaga KAO SAN, Paris u GOLOJ HALJINI: Evo šta je sve obeležilo 64. dodelu Gremija

0

Nakon tri meseca odlaganja, održana je 64. dodela nagrada Gremi, i to prvi put van Los Anđelesa.

foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON
foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

U MGM Grand areni u Las Vegasu na dodeli muzičkih nagrada Gremi okupili su se slavni i najpopularnija imena u svetu muzike u ovom momentu, a domaćin ceremonije bio je Trevor Noa, kao i prošle godine.


Na dodelu je Džon Batiste stigao s 11 nominacija, najviše ove godine, a četiri Gremija je osvojio i pre nego što je počeo televizijski prenos ceremonije. Na kraju večeri dobio je i nagradu za album godine.


Iako su zvezde kao Džastin Biber, Dodža Ket i H.E.R. imali po osam nominacija, samo je H.E.R. osvojila nagradu za najbolju tradicionalnu R'n'B izvedbu.


Njihova koleginica Olivija Rodrigo nagrađena ja za najboljeg novog izvođača i za najbolju pop solo izvedbu, dok je duo Silk Sonik dobio sve četiri nagrade za koje su bili nominovani, a to su: pesma gdina (Leave The Door Open), ploča godine, najbolji R'n'B izvođač i najbolja R'n'B pesma.


Najbolja rep pesma je ona koju potpisuju Kanje Vest i Džej Zi Jail.


I ovu priliku poznati su iskoristili da podignu svest o dešavanjima u Ukrajini, a Džon Ledžend je izveo pesmu Free u pratnji ukrajinskih muzičarki Suzane Iglidan, Mike Njutn i Ljube Jakimčuk.


Naravno, ponovo se najviše pričalo o crvenom tepihu, a u galeriji proverite kako su se slavni doterali za ovo veče.

 

1 / 13 Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

 

 

makonda-tracker