promašaji večeri

Najbolje ih opisuje reč — GROZOTA: Najgora izdanja na ovogodišnjoj dodeli Oskara (jedno je van konkurencije)

4

Sama filmska priznanja ponovo su u senci skandala i stila na dodeli Oskara, ali ne samo najlepša izdanja — jednako se priča i o najružnijim

foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON
foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Kada je u pitanju svečana ceremonija dodele nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, odeća koju slavni biraju za šetnju crvenim tepihom bitna je koliko i sama priznanja, ili čak i malo više.


Nedeljama nakon dodele se raspreda o tome ko je šta obukao, a onoliko koliko pažnju privlače najlepša glamurozna izdanja slavnih — zanimljiva su i ona ne tako lepa.

 

Njih je bilo i sinoć, na 94. dodeli Oskara, među onima koji su se posebno izdvojili su Ejmi Šumer, glumica i komičarka koja je bila među voditeljkama i koja je ponela neobičnu toaletu Oskara de la Rente. Njena haljina možda ne bi bila toliko neatraktivna da nije "ukrašena" svetlucavom mašnom oko dekoltea i stomaka.

 

Ništa manje se nije pričalo o "monstrumu od tila", kako su opisali haljinu u kojoj se pojavila makeup umetnica Džulija Vernon. Za Kristen Stjuart kažu da je potpuno promašila priliku, budući da je ponela odelo čiji donji deo čini vrlo kratak šorts, a slične komentare dobila je i Redžina Hol jer je nosila poluprovidnu haljinu. Trejsi Elis Ros delovala je kao da je odabrala toaletu nekoliko brojeva manju, a bilo je i kreacija koje su, ukratko rečeno i bez "uvijanja", vrlo neprivlačne.


U galeriji pogledajte najružnija izdanja s dodele Oskara, a ispod vas čeka i nesumnjivo najgore — ono koje je van svake konkurencije.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON


Ipak, najviše negativnih reakcija dobila je švedska vizažistkinja i frizerka Eva fon Bar, koja je nosila haljinu balskog kroja koju krase likovi Device Marije, Isusa Hrista i Jovana Krstitelja.

"Šta će Isus na dodeli Oskara?", "Bože, koliko promašena tema", "Ljudi bi svata stavili na sebe da bi se pričalo o njima", "Ovo je nepoštovanje"... neki su od komentara.

 

 

 

 


 

makonda-tracker