To što je vreme Božićnog posta, ne znači da ne možete da uživate u omiljenom jelu.
Vreme je Božićnog posta, pa se može desiti da mnogi ljubitelji sarme budu tužni jer će morati da sačekaju prekid posta kako bi uživali u omiljenom specijalitetu od kiselog kupusa.
Međutim, iako ćete verovatno biti skeptični na prvu loptu, postoji odličan recept za posnu sarmu koja je podjednako ukusna kao mrsna, a sprema se mnogo brže ilakše.
Sigurni smo da će vam se dopasti ovaj recept za posnu sarmu sa šampinjonima.
Sastojci:
- 20 listova kiselog kupusa
- 500 gr šampinjona
- 200 gr pirinča
- 5 glavica crnog luka
- ulje
- biber
- so
Priprema:
Izdinstajte luk, pa dodajte šargarepu, a onda i pečurke.
Nakon što su i one gotove, dodajte opran pirinač i dinstajte dok ne dobijete fil.
Potom zavijajte sarme sa dobijenim filom, poređajte ih u šerpu i nalijte vodom tek toliko da ogreznu.
Kuvajte na laganoj vatri.
Isto tako, možete da poređate sarme u nauljenu tepsiju i da ih zapečete u rerni.
BONUS VIDEO
ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu