otkrio njen bivši kuvar

Najbolji recept za omiljeni dezert princeze Dajane: Njen bivši kuvar otkrio koji slatkiš je prosto obožavala

Bivši Dajanin kuvar Deren Mekgrejdi otkrio je recept za omiljenu poslasticu princeze od Velsa.

Princeza Dajana je retko jela slatkiše, a kada bi se odlučila da pojede nešto slatko, to bi uvek bio ovaj dezertfoto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Slatkiši nisu bili svakodnevni u ishrani princeze Dajane, ali kada bi se počastila, radila je to na kalsičan britanski način: sa pudingom od starog hleba i putera.

 

Nekada je nazivan "puding za siromašne", pa može da se čini kao neobičan izbor za kraljevsku porodicu, ali istovremen je sasvim logično da je tako jedan nepretenciozan dezert bio prvi izbor narodne princeze.

 

- Deren (Mekgrejdi, njen bivši kuvar) pravi najbolji puding od hleba i putera na svetu - rekla je svojevremeno princeza Dajana svim novinarima.

U nastavku vam predstavljamo recept za puding od hleba i putera, koji je podelio kuvar princeze Dajane Deren Mekgrejdi.

 

Sastojci:

 

  • 85 g suvog grožđa natopljenog u amaretu
  • 12 kriški belog hleba, bez kore
  • 170 gr otopljenog putera
  • 9 žumanaca
  • 2 kašičice paste od vanile
  • 3/4 šolje šećera
  • 1/2 šolje mleka
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 85 g rendanih badema

 

 

Priprema:

 

Isecite četiri kriške belog hleba na kockice veličine 1,2 cm i ravnomerno ih rasporedite po dnu podmazane posude za pečenje.

 

Pospite suvim grožđem natopljenim amaretom preko vrha.


Preostale kriške hleba isecite na trouglove i svaki umočite u otopljeni puter.

Poređajte ih preklapajući preko isečenog hleba.


Umutite žumanca u velikoj posudi. Dodajte pastu od vanile i šećer, mešajući dok ne postanu glatki.

 

Zagrejte mleko i pavlaku u šerpi na srednje jakoj vatri dok ne proključaju.

Postepeno sipajte toplu smesu u jaja, stalno mešajući da se ne zgrušaju.

 

Ravnomerno sipajte krem preko hleba. Ostavite posudu da odstoji 20 minuta da upije tečnost.

 

Pecite na 180 stepeni Celzijusa 30 do 45 minuta, ili dok vrh ne porumeni i krem ne izgleda kao da je stegnut.


Za dodatni ukus, pospite kristal šećerom odozgo i karamelizujte ga pomoću gorionika ili funkcije za pečenje u rerni. Pre serviranja, pospite rendanim bademima.

 

BONUS VIDEO

ČOKOLADA, NUTELA + FERERO KUGLICE! Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)