Skoro 20 godina pre nego što će ovakav doručak postati planetarno popularan, princeza Dajana ga je obožavala toliko da ga je jela svaki dan.
Deren Mekgrejdi je 11 godina proveo kao lični kuvar kraljice Elizabete, a nakon toga je bio kuvar princeze Dajane od 1993. godine pa sve do njene smrti.
On je nedavno otkrio koji je bio omiljeni doručak princeze od Velsa.
U pitanju je superzdrav doručak koji je sada veoma popularan, a koji je princeza Dajana obožavala pre 30 godina.
U pitanju je kaša sa ovsenim pahuljicama potopljenim preko noći (overnight oats), koju je princeza od Velsa otkrila na putovanju po Švajcarskoj 1990-ih godina.
Nakon toga je "ukrala" recept i ovaj jednostavan, a obilan doručak je bi ona njenom jelovniku svakog dana u Kensingstonskoj palati.
Ovsena kaša koja se priprema sa pahuljicama potopljenim preko noći se ne kuva već se pahuljice potapaju u mleku, jogurtu ili soku i drugim sastojcima poput voća, putera od orašastih plodova i ostavlja da prenoći u frižideru.
Nutricionisti je zovu jednim od najzdravijih doručaka koji postoje zbog toga što smanjuju rizik od dijabetesa, smanjuje holesterol i rizik od gojaznosti.
Poslednjih 10 godina, ovakav doručak je postao veoma popularan što na društvenim mrežama što kod poznatih ličnosti
- Princeza Dajana je jela ovsene pahuljice kuvane preko noći skoro 20 godina ranije, 1993. godine - kaže Deren i otkriva recept prema kojem je spremao omiljeni Dajanin doručak:
Ovsena kaša sa borovnicama
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja sveže ceđenog soka od narandže
- 1 šolja grčkog jogura
- 1 kašika meda
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/2 jabuke
- sok od 1 liminua
- 1 šolja svežih borovnica
- 1/2 šolje oraha
Priprema:
Sok od narandže dodajte ovsenih pahuljicama, prekrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider preko noći.
Ujutru dodajte grčki jogurt, med i limunov sok i cimet.
Izrendajte jabuku i dodajte je u smesu, lagano mešajući. Umešajte polovinu borovnica.
Smesu sipajte u činiju za serviranje, ukrasite preostalim borovnicama i prepečenim orasima.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Šta Kinezi jedu za doručak?





