recepti poznatih

Nije vešta u kuhinji, ali ovo jedino voli da sprema: Brauni po receptu Viktorije Bekam kojem nećete moći da odolite

Od jedne smese dobićete 20 sočnih zalogaja

Brauni po receptu Viktorije Bekamfoto: EPA/NEIL HALL

Modna dizajnerka Viktorija Bekam ne voli da kuva i nije nešto vična u tome, kako je i sama priznala i zahvalila se suprugu, Dejvidu Bekamu što on kuva. 

 

Međutim, svojevremeno je za People otkrila šta je to što ona najviše voli da peče i sprema.

 

U pitanju su čokoladni brauni.

 

 

Sastojci (za 20 braunija):

 

  • 1 šolja otopljenog putera
  • 2 šolje šećera
  • 1/2 šolje kakaoa
  • 4 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1½ šolje univerzalnog brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180°C. Pomešajte otopljeni puter, šećer i kakao. Dodajte jaja i vanilu, mešajući dok se ne sjedine.

 

Pomešajte brašno i preostale sastojke, pa umešajte u smesu sa kakaom. Sipajte u blago podmazan pleh dimenzija 33 x 23 cm, obložen papirom za pečenje

 

Pecite na 180°C 20 do 25 minuta.

 

Ohladite smesu oko sat vremena, a onda izvadite kolač iz pleha i isecite ravnomerno na 20 kvadratića. 

 

BONUS VIDEO

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač