Predjelo je jedan od najvažnijih delova posluženja u svečanim prilikama je pokazuje koliko ste truda uložili da oduševite svoje goste, a ovaj metod će vam se sigurno dopasti!
Meze je neizostavan deo svake slavske trpeze i svojevrsni uvod u svečani obrok, koji već od trenutka kada gost sedne za sto pokazuje u kom smeru ide posluženje. Zato je svima koji posebno uživaju u dekoraciji trpeze stalo da ovaj prvi utisak bude dobar.
Slavsko predjelo je više od ukusnih zalogajčića jer pokazuje koliko smo gostoprimstva, pažnje i truda uložili.
Hrana koja izgleda lepo odmah budi apetit i doprinosi svečanijoj atmosferi. Uz to, raznovrsno meze pokazuje bogatstvo ukusa i tradiciju doma, čineći svaku slavu još toplijom i svečanijom!
Već smo vam otkrili najvažnija pravila "slaganja" predjela majstora za ketering, a danas vam predstavljamo jedan odličan primer posluženja ukrašenog s ukusom, koji smo pronašli na kanalu Kuvajte sa Stašom.
Ređanje sastojaka za meze na tanjir, korak po korak:
- Za spoljni sloj tanjira odaberite dve slične salame, kao što su čajna kobasica i kulen. Svako tanko sečeno parče prepolovite, pa jednu vrstu poređajte kružno, uz ivice tanjira sve dok polovina ne bude pokrivena, a potom i drugu.
- Nakon toga, na red dolazi druga vrsta mesnih prerađevina. Sada se trudite da ne kombinujete dve različite, kako biste imali samo jednu dominantnu boju u krugu, da ne bi sve izgledalo pretrpano. Na isti način kao sa čajnom kobasicom i kulenom, savijte tanko sečenu pečenicu ili suvivrat i rasporedite kružno, tako da preklopite ivice prvog poređanog kruga mesa.
- Sledeći sloj je sir, a onaj koji odaberete secite ili na trouglove ili na pravougaonike koje ćete prepoloviti, pa ponovo poređajte u krug.
- Na sredinu stavite nekoliko maslina, a oko reda sira stavite malo začinskog bilja po izboru kako biste dobili više zelenila i svežijeg izgleda.
Pogledajte kako to izgleda u praksi.
BONUS VIDEO
Koliko košta proslaviti krsnu slavu u Srbiji?