Ako želite da se zasladite, ali ne i da provedete mnogo vremena pored šporeta, imamo recept za vas.
Kada nastupe tropske temperature, najmanje što želimo jeste da provodimo vreme u kuhinji, kraj šporeta.
Pribegavamo jednostavnim receptima za koje nam ne treba mnogo vremena, ali to ne znači da ne želimo da se zasladimo u posebnim prilikama.
Ako i vi volite slatkiše, ali ne želite da pečete kore i da provedete nekoliko sati u kuhinji, imamo fantastičan recept za vas.
U pitanju je keks torta koja se ne peče, a za čiju pripremu vam je potrebno veoma malo vremena i sastojaka.
Sastojci:
- 300 gr keksa
Za čokoladni fil:
- 500 ml mleka
- 150 ml slatke pavlake
- 10 gr vanilinog šećera
- 100 gr šećera u prahu
- 150 gr šlag krema sa ukusom čokolade
Za beli fil:
- 500 ml mleka
- 150 ml slatke pavlake
- 10 gr vanilinog šećera
- 100 gr šećera u prahu
- 150 gr šlag krema sa ukusom vanile
Priprema:
Poređajte red keksa u kalup dimenzija 20*28 cm.
Potom umutite mleko, slatku pavlaku, vanilin šećer, šećer u prahu i šlag krem sa ukusom čokolade.
Kada dobijete gustu, kompaktnu smesu, čokoladni fil razmažite preko sloja keksa.
Potom napravite beli fil tako što ćete umutiti mleko, slatku pavlaku, vanilin šećer, šećer u prahu i šlag sa ukusom vanile.
Beli fil stavite preko čokoladnog fila, a potom preko stavite još jedan sloj keksa.
Tortu stavite u frižider na sat vremena.
BONUS VIDEO
Vatromet i torta na Slobinoj i Jeleninoj svadbi