Osnova jela su luk, paradajz i paprika, a ako mu dodate druge sastojke dobićete ručak za celu nedelju
Tokom vrelih letnjih dana najbrže i najlakše je pripremiti jela od povrća, jer se ono brzo skuva i nije potrebno mnogo vremena da vam šporet bude uključen.
Time ćete uštedeti električnu energiju, spremiti ukusan obrok za celu nedelju.
Osnova jela je taj čuveni sataraš, jelo koje se pravi od luka, paprike i paradajza.
Recept za sataraš ili bećarac
- 4 glavice luka
- 4 paprike
- 4 paradajza
- malo ulja
Priprema:
Sve iseckate na kockice. Na malo ulja propržite prvo luk da postane staklast, zatim dodate papriku, malo da popusti i na kraju paradajz. Kuvajte dok ne ispari veća količina vode.
Prva varijacija - dodate dva jaja i dobićete jelo koje je zasitno i kalorijski ipak jače nego kada je samo povrće.
Druga varijacija - dodate 200 g prethodno propržene piletine, začinite i uživate.
Treća varijacija - dodate 300 g sira i upržite sve zajedno.
Ovako spremljena jela stavite u frižider i pogrevajte samo onoliko koliko ćete u tom trenutku da pojedete. Ostatak vratite u frižider, a ako ne možete da pojedete sve možete i da zamrznete, biće potpuno isto kad ga ugrejete kao da ste ga sada spremili.
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće