njami

Slatkiš koji se ne peče postaće omiljen u vašem domu: Kremasta torta sa piškotama bukvalno se topi u ustima

Jede vam se slatko, a ne znate šta da spremate? Predstavljamo vam kraljicu među poslasticama.

Torta bez pečenja postaće vaš omiljeni dezertfoto: Youtube/Princscreen/Cookrate - Cakes

Brze i ukusne poslastice su nam omiljene u svako doba godine, a pogotovo kada je napolju previše toplo da bismo stajali predugo kraj šporeta i spremali omiljene torte.

 

Ovog puta smo za vas pripremili jednostavan recept za tortu za piškotama koja se ne peče, a koja se bukvalno topi u ustima.

 

Najteži deo jeste sačekati sat vremena da se stegne u frižideru.

 

Sastojci:

 

  • 300 gr piškota
  • 100 ml kafe
  • 2 žumanca
  • 150 gr šećera
  • 50 grama gustina
  • 2 limuna
  • 1 l mleka
  • 100 gr bele čokolade

 

Priprema:

 

Isecite piškote po dužini i poređajte ih u krug kao u videu. Prelijte ih kafom, pa stavite obruč za kalup od 20 cm.

Donji sloj torte čine piškote koje se prethodno iseku po dužinifoto: Youtube/Princscreen/Cookrate - Cakes

Odvojite belanca od žumanca.

 

Žumanca skuvajte sa šećerom, pa dodajte gustin sve vreme mešajući.

Kuvanje fila koji ćete staviti preko piškotafoto: Youtube/Princscreen/Cookrate - Cakes

Potom isecite limun i iscedite ga, pa ga dodajte filu.

 

Dodajte mleko i kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajte i belu čokoladu i mešajte dok ne dobijete gušći fil. 

 

Preko donjeg sloja piškota, stavite fil, pa lepo rasporedite.

foto: Youtube/Princscreen/Cookrate - Cakes

Potom poređajte piškote sa strane kao na snimku i preko fila dodajte još jedan sloj piškota. 

foto: Youtube/Princscreen/Cookrate - Cakes

Nakon toga dok ne utrošite materijal, dodajte sloj fila, pa sloj piškota vodeći računa da odozgo budu pškote. 

Stavite u frižider na sat vremena da se stegne, pa je secite i uživajte. 

 

BONUS VIDEO

 

Vatromet i torta na Slobinoj i Jeleninoj svadbi