Brzi slatkiš bez pečenja kora i kuvanja fila.
Krempita je mnogima jedan od omiljenih kolača. Sladak spoj hrskave korice i kremastog fila obožavan je širom sveta jer nije predsladak, a opet - idealan je da se zasladite u bilo koje doba godine.
Ovog puta vam predstavljamo recept za lažnu krempitu. Za nju vam nije potreban šporet, a utrošićete duplo manje vremena za njenu pripremu.
Umesto kore, poslužiće vam keks, a pre nego što stignete da se okrenete, na stolu ćete imati preukusan slatkiš.
Sastojci:
- 250 g piškota
- 100 ml mleka - za umakanje piškota
- 600 ml mleka - za puding
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Napravite fil tako što ćete umutiti mleko i puding od vanile sve dok ne dobijete gustu smesu.
Nakon toga dodajte slatku pavlaku koju ćete prvo umutiti sa šećerom, a potom je sjediniti sa pudingom od vanile.
Na kraju, piškote umačite u mleko i ređajte u kalup ili tepsiju tako da obložite dno.
Preko keksa, stavite sloj fila, pa ponovite postupak.
Lažnu krempitu stavite u frižider na dva sata da se stegne.
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač