Vreme pripreme ovog kolača traje 12 minuta, a ukus se pamti danima.
Ostali ste bez jaja, a jede vam se nešto slatko?
Pronašli smo za vas idealan recept za brauni bez jaja, koji se veoma jednostavno priprema. Naizgled je samo jedan obični kolač, a kada ga zagrizete shvatite da se radi o čokoladnoj fantaziji.
Sastojci:
- 140 grama putera isečenog na kockice
- 1 1/4 šolje šećera
- 100 grama kakaoa
- 1 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice soli
- 70 ml mleka
- 1/2 šolje brašna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom pleh u kojem ćete ga peći.
Potom prionite na pravljenje smese za kolač. Pre svega zagrejte na niskoj temperaturi maslac, šećer i kakao neprestano mešajući.
Kada smesa postane homogena, sklonite šerpu sa ringle, pa dodajte vanilu, so i mleko, pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
Možda će vam biti teško da mešate hladno mleko vrućoj smesi, ali samo nastavite da mešate i uspećete.
Na kraju dodajte brašno i opet mešajte.
Kada dobijete homogenu masu, u pleh prespite smesu i pecite 30 minuta.
Ostavite kolače da se ohlade u tepsiji oko 15 minuta, a potom ih secite i uživajte
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač