priprema traje 12 minuta

Brauni bez jaja koji se topi u ustima: Recept za kolač koji će voleti svi od 7 do 77 godina

Vreme pripreme ovog kolača traje 12 minuta, a ukus se pamti danima.

Brauni bez jaja kao savršen dezert nakon napornog danafoto: Vladislav Noseek/Shutterstock

Ostali ste bez jaja, a jede vam se nešto slatko?

 

Pronašli smo za vas idealan recept za brauni bez jaja, koji se veoma jednostavno priprema. Naizgled je samo jedan obični kolač, a kada ga zagrizete shvatite da se radi o čokoladnoj fantaziji. 


Sastojci:

 

  • 140 grama putera isečenog na kockice
  • 1 1/4 šolje šećera
  • 100 grama kakaoa
  • 1 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice soli
  • 70 ml mleka
  • 1/2 šolje brašna

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom pleh u kojem ćete ga peći.

 

Potom prionite na pravljenje smese za kolač. Pre svega zagrejte na niskoj temperaturi maslac, šećer i kakao neprestano mešajući.

 

Kada smesa postane homogena, sklonite šerpu sa ringle, pa dodajte vanilu, so i mleko, pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

 

Možda će vam biti teško da mešate hladno mleko vrućoj smesi, ali samo nastavite da mešate i uspećete.

 

Na kraju dodajte brašno i opet mešajte.

 

Kada dobijete homogenu masu, u pleh prespite smesu i pecite 30 minuta.

 

Ostavite kolače da se ohlade u tepsiji oko 15 minuta, a potom ih secite i uživajte

 

BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač