Nastala je kao kombinacija formata torte i kolača, što je čini savršenim izborom za sve ljubitelje poslastica.
Boston krempita je poznati dezert koji spaja bogati kremasti fil, mekanu biskvitnu koru i glazuru od čokolade.
Ovaj recept donosi jednostavne korake za pripremu, ali garantuje raskošan ukus koji će oduševiti vaše goste.
Pripremite se da uživate u svakom zalogaju ovog klasičnog američkog slatkiša!
SASTOJCI
krema:
- 4 žumanca
- 60 g kondenzovanog mleka
- 30 g kukuruznog skroba
- 60 g šećera
- 10 g vanilin šećera 320 ml mleka
- 20 g putera
biskvit:
- 4 žumanca
- 50 g šećera
- Prstohvat soli
- 50 g biljnog ulja
- 60 ml mleka
- 100 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 4 belanca
- 1/2 kašičice sirćeta
- 60 g šećera
Ganache:
- 120 g crne čokolade 120 g slatke pavlake
PRIPREMA
- U loncu pomešajte žumanca, kondenzovano mleko, kukuruzni skrob, običan i vanilin šećer, a kada dobijete homogenu masu dodajte mleko, stavite na laganu vatru i mešajte konstantno dok se ne zgusne. Kada postane gust krem skinite sa vatre i dodajte puter pa dobor umešajte. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
- U novoj posudi pomešajte 4 žumanca, šećer, so, biljno ulje, pa kad se sjedini dodajte 60ml mleka, mešajte a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete testastu masu.
- U novu posudu sipajte belanca i sirće pa izmiksujte mikserom da dobijete sneg od belanaca. Usput dok miksujete dodajte šećer malo po malo. Kada dobijete sneg od belanaca dodajte ga postepeno u prethdnu posudu sa žumancima i dobro sjedinite.
- Tako dobijenu smesu ravnomerno sipajte u četvrtasti pleh prekriven pek papirom. Stavite u rernu da se peče oko 20 minuta na 170 stepeni. Kad se biskvite ispeče ostavite ga da se ohladi, zatim odstranite ivice nožem precizno i skinite u tankom sloju gornji zapečeni sloj korice.
- Uzmite ohlađenu kremu sa početka i ravnomerno nanesite na biskvit. U jednoj posudi pomešajte crnu čokoladu i slatku pavlaku, prokuvajte zajedno i konstantno mešajte dok ne dobijete strukturu čokoladnog preliva. Ravnomerno prelijte preko kreme i sve zajedno stavite u frižider da se ohladi.
- Kada se stisne možete kolač iseći na jednake kocke i dobićete najlepše Bostonske krempite. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet
( Glossy, E.S. )