Idealan su izbor za sve prilike – od porodičnih ručkova do iznenadnih gostiju.
Ako tražite savršen dezert koji se pravi brzo i bez pečenja, ovi kremasti kolači prava su poslastica za vas!
Bolji od ruskih kapa, ovi slatki zalogaji osvajaju svojim bogatim ukusom i laganom teksturom.
Priprema je toliko jednostavna da će postati vaš omiljeni recept za brzinsko sladokusno uživanje!
SASTOJCI
- 500 ml mleka
- 80 grama šećera
- 1 kašičica vanile u prahu
- 25 grama višenamenskog brašna
- 35 grama kukuruznog skroba
- 25 grama putera
- 70 grama pečenog kikirikija 125 grama mlečne čokolade
- suvi rendani kokos (opciono)
PRIPREMA
- U jedan lonac sipajte mleko, šećer, vanilu u prahu, brašno i kukuruzni skrob pa sve dobro umešajte tako da se sjedini. Stavite na srednju vatru i mešajte konstantno sve dok ne vidite balončiće i dok se ne zgusne.
- Sklonite sa vatre i dodajte puter, pa mešajte dok se ne sjedini. Tako dobijenu kremu uredno sipajte u male, ali dovoljno široke staklene čaše, te stavite u frižider na 2-3 sata da se ohladi i stisne.
- Kada izvučete iz frižidera trebalo bi da su se stisli poput želea, te ih pažljivo izvucite prevrtanjem čaša. Usitnjeni pečeni kikiriki sipajte u jedan tanjir ili posudu te svaki od ovih "želea" nežnim pokretima po stranama uvaljajte u kikiriki.
- Ukoliko čaša nema reljefasto dno, ručno blago izdubite gornji deo želea. Kada to uradite, istopite mlečnu čokoladu i dok je vrela prelijte preko tog udubljenog dela na svakom kolačiću.
- Odozgo dodajte malo kokosa i kolačići su gotovi. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Žiri očaran brzom pipremom: Pogledajte polufinale najpoznatije kulinarske emisije
( Glossy, E.S. )