Laka priprema i malo sastojaka jedan su od glavnih aduta ove poslastice, koja je dobro poznata kao jedan od najlepših mekanih keksića.
Banini keksići jedan su od omiljenih izbora uz šoljicu toplog čaja ili kafe, a posebno su popularni jer su mekani i puni slatkog nadeva.
Neko bira čokoladni krem, neko preferira domaći džem kao fil, a u svakom slučaju ne možete da pogrešite ako u bilo kojoj prilici napravite ove brze kolačiće.
Iako će izgledati dekorativno i ako budu jednostavni, okrugli, modlice uz raznim oblicima daće im još lepši izgled, pa ne propustite da ih napravite ovog decembra.
Sastojci:
- 2 cela jajeta
- 5 šoljica brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šoljice šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 šoljice ulja
- džem po ukusu
- šećer u prahu (za posipanje)
Priprema
- Umutite jaja, pa im dodajte ulje i promešajte.
- Dodajte šećer i vanilin šećer i mešajte dok se ne otopi.
- Malo po malo, sipajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, dok ne dobijete testo, koje treba da mesite kratko.
- Razvucite testo oklagijom. Trebalo bi da bude debljine jednog prsta.
- Vadite čašom krugove ili modlicama oblike po želji.
- Izdubite vrhom prsta testo na sredini, pa ubacite po kašičicu džema.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 10 minuta.
- Dok su još topli, pospite kolačiće šećerom u prahu.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?
( Glossy, T.S.R. )