sjajne su

Recept za BRZE POSNE KIFLICE: Ostaju sveže danima i ozbiljna su konkurencija i najlepšim mrsnim pecivima

Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru

RECEPT ZA NAJLEPŠE POSNE KIFLICEfoto: V Dragana/Shutterstock

Tokom posta potrebno je malo bolje se organizovati ako ne želite da vam gotovo svaki obrok bude iz pekare. Najbolje je kada na vreme osmislite i pripremite obroke, ali ako nemate mnogo vremena ne očajavajte.

Postoji veliki broj posnih recepata koji su spremni brzo, a među njima su i kiflice koje mogu da stanu ruku pod ruku sa onim u koje stavljate jaja, puter, mleko.

Evo kako da napravite najlepše posne kiflice u kojima možete da uživate danima.

Sastojci:

  • polovina pakovanja svežeg kvasca
  • 350 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 5 kašika ulja
  • oko 550 g brašna
  • 1 kašičica soli

Za premazivanje:

  • 1 kašika brašna
  • 4 kašike vode
  • malo soli
  • susam po zelji
  • malo ulja

Priprema:

Kvasac stavite u toplu vodu i dodajte šećer kako bi se aktivirao. Kada se uspenuša dodajte ulje, brašno, so i umesite glatko testo. Odozgo premažite uljem i ostavite da naraste oko pola sata.

Premesite testo na pobrašnjenoj površini, pa podelite na 10-12 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Razvucite prvo prstima, pa oklagijom i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom.

Pomešajte brašno, so i vodu, pa premažite kifle. Pospite susamom. Pokrijte i ostavite još 10-15 minuta. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Vruće kifle premažite uljem ili otopljenim margarinom.