vraća u detinjstvo

Neodoljivi starinski kolač s jabukama: Bakin recept na čaše koji uspeva i onim domaćicama koje u kuhinju retko ulaze

Kolač idealan kad vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena ni novca 

PREUKUSAN BAKIN KOLAČ SA JABUKAMA foto: Shutterstock, AS Foodstudio

Jabuke su voće koje je dostupno tokom cele godine, pa ne čudi što su dezerti s njima omiljeni svima.

 

Ovaj starinski recept za kolač s jabukama se brzo pravi, a prednost mu je i što je izdašan, pa ćete u njemu uživati nekoliko dana.

 

Osim toga, toliko je jednostavan za pripremu da će čak i početnici u kuhinji bez problema, sledeći recept moći da zgotove ovaj starinski kolač u čijem ukusu će uživati sve, bez izuzetka.

Potrebno je za testo:

 

  • 2 jaja
  • 1 šolja šećera
  • Pola šolje ulja
  • Pola šolje mleka
  • 1 šolja griza
  • 2 šolje rendanih jabuka
  • 2 šolje mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo

 

Potrebno je za preliv:

 

  • 4 kašike vode
  • 4 kašike šećera
  • 100 g čokolade

 

Priprema:

 

Umutiti jaja sa šećerom, uljem, mlekom, grizom. Zatim dodati rendane jabuke, orahe i prašak za pecivo. Sve to lepo sjediniti. Sipati u pleh koji ste podmazali ili ste ga obložili pek papirom. Peći u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni. Kad je pečeno ostaviti da se ohladi, a za to vreme pripremiti preliv.

 

U posudu staviti 4 kašike vode, 4 kašike šećera i staviti da se istopi i malo ušpinuje. Zatim u to dodati 100 g čokolade. Vruć preliv preliti preko hladnog kolača. Odozgo posuti mlevene orahe. Prijatno.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom