da li je misterija rešena?

Tragičan pad Lijama Pejna sa terase zabeležen je na snimku: Sigurnosne kamere otkrivaju bolnu istinu

Pevačeva smrt potresla je milione širom sveta.

Njegov otac je došao na lice mesta neposredno nakon nesrećefoto: RS Fotos/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Vest o tragičnoj smrti Lijama Pejna, bivšeg člana grupe "One Direction", koja je potresla svet pre jedanaest dana, još uvek izaziva šok i nevericu kod njegovih brojnih fanova širom sveta.

 

Tokom odmora u Argentini, popularni pevač izgubio je život u okolnostima koje su još uvek pod velom misterije, dok njegova porodica, prijatelji i obožavaoci traže odgovore na pitanje šta se tačno dogodilo te noći.

 

Službena verzija događaja navodi da je Pejn bio pod snažnim dejstvom narkotika i da je u nesvesnom stanju pao sa balkona hotela u Buenos Ajresu, što je potvrdila i poznata argentinska novinarka Paula Varela.

 

Prema navodima Paule Varele, incident je zabeležen sigurnosnim kamerama hotela, ali vlasti odbijaju da objave taj snimak.

 

– Postoji snimak koji nije pušten u medije, a gde možemo da vidimo da se Lijam onesvestio i zbog mesta na kom se u tom trenutku nalazio pao sa tog balkona. Da je bio pored svog kreveta, pao bi na krevet – izjavila je Varela u emisiji "Socios del Espectaculo," sugerišući da video materijal može biti ključan za utvrđivanje tačnog toka događaja.

 

Još jedno pitanje koje privlači pažnju javnosti odnosi se na noćnog radnika hotela "CasaSur Palermo," za kojeg se tvrdi da je bio u bliskom kontaktu s pevačem.

 

On je navodno prekršio naređenje uprave hotela i uneo u sobu stvari koje su bile u vezi s narkoticima.

 

Ovo je balkon sa kog je Lijam paofoto: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

– Mladić, kog policija ispituje, radio je noćnu smenu u hotelu i uspostavio je odličan odnos s Lijamom – otkrila je Varela.

 

Dalje se navodi kako je radnik suspendovan i kako se trenutno istražuje vozilo koje je rezervisano za Pejna, kako bi se utvrdilo šta je tom prilikom uneseno u hotel.

 

Zvanični toksikološki izveštaj otkriva da su u Pejnovom telu pronađeni tragovi nekoliko opojnih supstanci, uključujući kokain, benzodiazepine, krek kokain i ružičasti kokain, koji je opasna kombinacija metamfetamina, ketamina i MDMA.

 

Izveštaj takođe potvrđuje da je pevač u trenutku nesreće bio u stanju polusvesti ili potpune nesvesti, jer nije pokazao refleksne reakcije na pad.

 

Za pevačem žale milioni fanovafoto: EPA-EFE/Vitor de los Reyes

Ova strašna nesreća otvorila je pitanje dostupnosti narkotika u hotelima i njihovu bezbednost, ali i ostavila u javnosti duboku tugu zbog gubitka pevača koji je obeležio generaciju.

 

Policija trenutno sprovodi opsežnu istragu u cilju pronalaska odgovornih za dostavljanje opasnih supstanci Lijamu Pejnu, dok njegovi obožavaoci širom sveta, zatečeni bolom, još uvek pokušavaju da se pomire sa gubitkom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek