vedska astrologija

Tranzit severnog Mesečevog čvora stiže 30. oktobra & donosi veliki "bum": Evo šta čeka svih 12 znakova Zodijaka

Tranzit Rahua ima sposobnost da unese snažne promene i transformacije u živote svih horoskopskih znakova, često nas primoravajući da se suočimo sa sopstvenim željama, strahovima i ambicijama.

Šta donosi tranzit Rahua od 30. oktobra?foto: jakkapan/Shutterstock

Rahu u vedskoj astrologiji poznat kao severni Mesečev čvor, predstavlja jednu od najzagonetnijih i najuticajnijih sila u kosmosu.

 

U astrologiji se Rahu često vezuje za iluzije, ambicije, opsesije i želju za ispunjenjem materijalnih ciljeva.

 

Tranzit koji počinje 30. oktobra 2024. i traje do 18. maja 2025. najaviće periode značajnih prilika i izazova koji će svakom znaku doneti specifične promene u različitim oblastima života za svih 12 znakova Zodijaka.

 

1. Ovan (21. mart - 19. april)

 

Ovanfoto: Shutterstock

Za Ovna, Rahu donosi snažnu energiju u polje karijere i javnog ugleda. Ovaj period može otvoriti vrata za nove profesionalne mogućnosti i unapređenja, ali uz povećane odgovornosti. Pojaviće se snažna želja za uspehom, ali i potreba da balansirate ambiciju sa etikom. Pripazite da ne budete previše samouvereni i da zadržite fokus na važnim dugoročnim ciljevima.

 

2. Bik (20. april - 20. maj)

 

Bikfoto: Shutterstock/Allexxandar

Tranzit Rahua kroz polje obrazovanja i stranih zemalja podstaknuće Bika da istraži nove horizonte, kako fizičke tako i mentalne. Moguće su prilike za putovanja ili studije u inostranstvu, a otvorenost ka učenju i usavršavanju biće ključna. Ovaj period takođe može doneti promene u filozofiji i načinu na koji doživljavate svet. Sledite svoju intuiciju i otkrijte šta vas zaista pokreće.

 

3. Blizanci (21. maj - 20. jun)

 

Blizancifoto: Marek Tyczyński / Panthermedia / Profimedia

Rahu unosi promene u oblasti financija i zajedničkih resursa. Blizanci će možda biti privučeni rizičnijim investicijama ili poslovima, ali neka budu oprezni. Ovaj tranzit može doneti i introspektivne promene, podstičući vas da preispitate svoje vrednosti i odnose sa drugima. Očekujte periode intenzivnih emocija i priliku da se oslobodite starih ograničenja.

 

4. Rak (21. jun - 22. jul)

 

Rakfoto: ANTON URICH/Shutterstock

Rahu stavlja fokus na partnerske odnose, podstičući Raka da preispita svoje veze, bilo poslovne ili emotivne. Pojaviće se prilike za nove odnose, ali i iskušenja. Važno je da budete iskreni prema sebi i postavite jasne granice u odnosima. Tokom ovog tranzita, naučićete mnogo o tome kako delujete u partnerstvima i šta zaista želite.

 

5. Lav (23. jul - 22. avgust)

 

Lavfoto: Shutterstock/Daniel Eskridge

Za Lava, Rahu unosi promene u polju svakodnevnih obaveza i zdravlja. Moguće su nove profesionalne prilike i potreba da se usmerite na lični razvoj i brigu o sebi. Ako ste razmišljali o promeni posla ili karijere, ovo je pravi trenutak. Fokusirajte se na to da uspostavite zdrav balans između privatnog i poslovnog života.

 

6. Devica (23. avgust - 22. septembar)

 

Devicafoto: Ironika/Shutterstock

Tranzit Rahua u polju kreativnosti i zadovoljstava donosi period prepun inspiracije za Devicu. Očekujte prilike da istražite svoje hobije ili razvijete nove veštine. Takođe, mogući su iznenadni romantični susreti ili napredak u postojećim ljubavnim vezama. Ipak, pripazite da ne preterujete u uživanju i zadržite zdravu perspektivu.

 

7. Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

 

Vagafoto: ANTON URICH/Shutterstock

Rahu donosi promene u porodičnom i privatnom životu Vage, što može dovesti do potrebe za promenama u kući ili porodici. Ovo je idealan period za rad na emotivnim temama, ali i za renovacije ili preseljenje. Ovaj tranzit vas podstiče da produbite vezu sa svojom porodicom i razmotrite šta vam je zaista važno u životu.

 

8. Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)

 

Škorpijafoto: Shutterstock / Allexxandar

Rahu podstiče Škorpiju na istraživanje novih načina komunikacije i učenja. Tokom ovog tranzita, moguće su promene u oblasti kratkih putovanja, edukacije i odnosa sa bližom okolinom. Iskoristite priliku da proširite svoje znanje i povezivanje sa drugima, ali budite pažljivi u izražavanju kako biste izbegli nesporazume.

 

9. Strelac (22. novembar - 21. decembar)

 

Strelacfoto: Shutterstock / Allexxandar

Za Strelca, tranzit Rahua donosi promene u finansijskim temama i vrednostima. Ovo je vreme kada se možete upustiti u nove investicije ili pronaći nove izvore prihoda, ali pažljivo proučite sve opcije. Važno je da naučite vrednost stabilnosti i kako da izbalansirate rizike u finansijama. Držite se svojih principa i pazite na nepotrebne troškove.

 

10. Jarac (22. decembar - 19. januar)

 

Jaracfoto: ANTON URICH/Shutterstock

Rahu će uticati na identitet i lični razvoj Jarca, podstičući vas da se redefinišete i potražite svoj autentičan put. Pojaviće se prilike za lične promene, kao i za preuzimanje novih odgovornosti. Postanite svestniji svojih sposobnosti, ali pazite da ne zapostavite ljude oko sebe. Ovo je period rasta, ali i suočavanja sa sopstvenim ograničenjima.

 

11. Vodolija (20. januar - 18. februar)

 

Vodolijafoto: Shutterstock/Anna Mente

Za Vodoliju, Rahu donosi introspektivne promene i sklonost ka duhovnosti i skrivenim temama. Ovaj tranzit može doneti potrebu za povlačenjem i unutrašnjim radom, otkrivajući šta vam je u životu najvažnije. Povećana je intuicija, ali i sklonost ka tajnim ili prikrivenim aktivnostima. Pripazite da vas ne obuzmu iluzije i ostanite dosledni svojim vrednostima.

 

12. Ribe (19. februar - 20. mart)

 

Ribefoto: Allexxandar/Shutterstock

Tranzit Rahua kroz polje društvenih veza i ciljeva donosi Ribama prilike za povezivanje sa novim ljudima i ostvarivanje dugoročnih planova. Moguće su promene u prijateljstvima i stvaranje novih saveza koji će vas inspirisati. Ipak, budite oprezni u proceni ljudi koji vas okružuju i nemojte gubiti iz vida svoje snove.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najgore horoskopske kombinacije