Bez mnogo muke, dobićete ukusno i dekorativno jelo koje će svi obožavati.
Ako tražite jednostavno, a izuzetno ukusno predjelo koje će očarati vaše goste, kremasti slani rolat sa ajvarom, krem sirom i spanaćem je savršen izbor.
Ovaj rolat ne samo da izgleda prelepo na trpezi, već se pravi brzo i lako, pa je idealan za slave, praznike i svečane prilike.
Kombinacija pikantnog ajvara, kremastog sira i osvežavajućeg spanaća čini ga pravim gurmanskim užitkom.
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 g brašna
- 100 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 200 g svežeg spanaća (blanširanog i iseckanog)
- 150 g ajvara
- 200 g krem sira
- So i biber po ukusu
Priprema:
- Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja sa malo soli dok ne dobijete penastu smesu. Postepeno dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Zatim u smesu dodajte blanširani i sitno iseckani spanać, pa sve lagano izmešajte.
- Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Poravnajte je i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju. Nakon što se ispeče, izvadite je iz rerne i ostavite da se prohladi.
- Dok se kora hladi, pripremite fil. U posebnoj posudi izmešajte ajvar i krem sir dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte malo soli i bibera po ukusu.
- Ohlađenu koru pažljivo premažite pripremljenim filom. Krenite sa jedne strane i pažljivo urolajte, pazeći da rolat bude čvrsto urolan, ali da se ne prelomiti. Umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da se stegne, najmanje sat vremena.
- Kada je rolat dovoljno stegnut, isecite ga na kriške i servirajte. Ukrasite svežim spanaćem ili maslinama za dodatni vizuelni efekat.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet