pravi delikates

Kremasta salata sa pečenim paprikama – sprema se brzo, osvaja na prvi zalogaj & omiljeni je deo praznične trpeze!

Ova salata je jednostavna za pripremu, a ujedno dovoljno elegantna da impresionira vaše goste.

Kremasta salata sa pečenim paprikama je nešto najlepše što ćete probatifoto: AS Foodstudio/Shutterstock

Kremaste salate idealan su izbor za svečane obroke, a kada se dodaju pečene paprike i hrskavi indijski orasi, dobijamo savršen spoj ukusa i tekstura.

 

Bogata aroma i kremasti preliv ovu salatu čine savršenim izborom za svaki ručak ili večeru.

 

Pored toga, indijski orah donosi zanimljivu notu koja je čini neobičnom i nezaboravnom.

 

Sastojci:

 

  • 4 pečene crvene paprike, isečene na trakice
  • 3 krompira, skuvana i isečena na kockice
  • 100 g indijskih oraha, blago tostiranih
  • 2 kašike majoneza
  • 100 g pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika limunovog soka ili sirćeta

 

Priprema:

 

  1. Ako koristite sveže paprike, prvo ih ispecite u rerni dok ne omekšaju, zatim ih oljuštite i isecite na trakice.
  2. Skuvajte krompir u slanoj vodi, ohladite ga i isecite na kockice.
  3. Lagano tostirajte indijske orahe na suvom tiganju dok ne postanu zlatni i hrskavi.
  4. U činiji pomešajte majonez, pavlaku, senf, limunov sok (ili sirće), so i biber. Dobro sjedinite sastojke.
  5. U velikoj činiji pomešajte pečene paprike, krompir i indijske orahe. Dodajte preliv i pažljivo promešajte da se svi sastojci oblože kremastim prelivom.
  6. Ostavite salatu u frižideru da se ohladi pre služenja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pileće bajadere i urnebes salata