ukusno & brzo

Za najkremastiju čokoladnu tortu potrebno je samo 15 minuta, a sprema se – bez rerne!

Uz nekoliko sastojaka i minimalan trud, dobićete bogat i sočan dezert koji će oduševiti sve goste.

Ova torta sprema se brzo i lako i prava je poslastica!foto: Youtube / Printscreen / @Ricettedolcii

Ako tražite brz i jednostavan recept za savršeno kremastu čokoladnu tortu, koja se pravi za samo 15 minuta i to bez rerne, na pravom ste mestu!

 

Ova torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade, a idealna je za one trenutke kada nemate puno vremena za pripremu.

 

Savršena je za svaku priliku, od iznenadnih poseta do porodičnih okupljanja!

 

Sastojci:

 

  • 250 g mlevenog suvog kakao keksa
  • 125 g otopljenog putera

 

krema:

  • 250 g maskarponea
  • 150 g svežeg sira za mazanje
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 250 ml slatke pavlake

 

Čokoladni preliv:

  • 50 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

  1. U posudu sipati mleveni kakao keks i otopljeni puter pa dobro promešati. Sipati na dno okruglog kalupa i dobro utabati kašikom.
  2. U jednoj posudi mikserom mutite sveži krem sir i maskarpone oko 1 minut, zatim dodajte slatku pavlaku i nastavite da miksujete. Dodajte i ekstrakt vanile pa sve dobro miksujte dok ne dobijete homogenu gustu kremu. Sipajte je preko utabane baze od keksa.
  3. U jednu posudu na sitno iseckajte ili izlomite mlečnu i crnu čokoladu pa prelijte slatkom pavlakom. Stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada ne otopi tako da dobijete čokoladnu kremu. 
  4. Njom prelijte odozgo belu kremu i sve stavite u frižider da se stisne. Kada se ohladi, preko možete ukrasiti lomljenom mlečnom čokoladom i poslužiti. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dezert iz najluđih snova