Uz nekoliko sastojaka i minimalan trud, dobićete bogat i sočan dezert koji će oduševiti sve goste.
Ako tražite brz i jednostavan recept za savršeno kremastu čokoladnu tortu, koja se pravi za samo 15 minuta i to bez rerne, na pravom ste mestu!
Ova torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade, a idealna je za one trenutke kada nemate puno vremena za pripremu.
Savršena je za svaku priliku, od iznenadnih poseta do porodičnih okupljanja!
Sastojci:
- 250 g mlevenog suvog kakao keksa
- 125 g otopljenog putera
krema:
- 250 g maskarponea
- 150 g svežeg sira za mazanje
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 250 ml slatke pavlake
Čokoladni preliv:
- 50 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
- U posudu sipati mleveni kakao keks i otopljeni puter pa dobro promešati. Sipati na dno okruglog kalupa i dobro utabati kašikom.
- U jednoj posudi mikserom mutite sveži krem sir i maskarpone oko 1 minut, zatim dodajte slatku pavlaku i nastavite da miksujete. Dodajte i ekstrakt vanile pa sve dobro miksujte dok ne dobijete homogenu gustu kremu. Sipajte je preko utabane baze od keksa.
- U jednu posudu na sitno iseckajte ili izlomite mlečnu i crnu čokoladu pa prelijte slatkom pavlakom. Stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada ne otopi tako da dobijete čokoladnu kremu.
- Njom prelijte odozgo belu kremu i sve stavite u frižider da se stisne. Kada se ohladi, preko možete ukrasiti lomljenom mlečnom čokoladom i poslužiti. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Dezert iz najluđih snova
( Glossy, E.S. )