neodoljiv

Prevrnuti kolač od jabuka: Sočna poslastica koja se pravi očas posla i miriše na jesen (RECEPT)

Ako postoji recept iz bakinog kuvara koji će se sigurno prenositi s generacije na generaciju, to je onaj za voćni dezert sa šlagom kojem je teško odoleti.

Sočan domaći kolač sa jabukama i šlagom koji se pravi brzo i jednostavnofoto: Agnes Kantaruk/Shutterstock

U jesenjim poslasticama, glavni sastojak su često jabuke, koje možete korisiti na mnogo načina, a jedan od najlepših je ovaj pouzdani, starinski kolač.

 

One su u ovo doba godine jeftine, ukusne i sočne, a daće dezertu divan ukus i miris.

 

Najbolje od svega je što vam ne treba ni mnogo sastojaka ni mnogo vremena, a rezultat je fantastičan!

Sastojci:

 

  • 6 većih jabuka
  • 125 g margarina
  • 4 jajeta
  • 8 kašika brašna
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica praha za šlag


Priprema

  1. Oljuštite jabuke, isecite ih na molutove, pa ih poređajte po tepsiji u kojoj ste prethodno rastopili pola pakovanja margarina.
  2. Jabuke stavite u pećnicu na 150 stepeni dok ne omekšaju.
  3. U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite testo.
  4. Prelijte preko jabuka, pa vratite rernu i pecite na 180 stepeni.
  5. Kad čačkalica zabodena u sredinu kolača izađe lčista, izvadite, preklopite tacnom i okrenite tako da jabuke budu na vrhu.
  6. Kad se ohladi, namažite šlagom.

 

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Čorba od celera