formula za uspeh

"Ne želim da im budem majka!": Melanija Tramp otkrila u kakvim je odnosima sa decom svog supruga Donalda

Umesto da "kontroliše" ona se trudi da "komunicira" i to je ključ uspeha velike porodice i zamršenih odnosa koji u njoj vladaju

MELANIJA OTKRILA U KAKVIM ODNOSIMA JE SA DECOM DONALDA TRAMPA foto: Alon Skuy / Getty images / Profimedia

Melanija Tramp se često nađe na meti medija, bilo da je to zbog političkih stavova koje zagovara, odličnih odevnih kombinacija ili odnosa sa članovima porodice njenog supruga Donalda Trampa.

 

U jednom od nedavnih obraćanja javnosti ona je govorila o svojoj vezi sa Ivankom, ćerkom Donalda Trampa iz prethodnog braka i ostalom njegovom decom.

 

- Moja uloga nije da zamenim njihove majke! Fokusirala sam se na stvaranje okruženja u kojem se svi osećaju slobodnim da se izraze - rekla je ona.


Melanija Tramp otkrila je brojne detalje iz svog života u memoarima koji su nedavno ugledali svetlost dana. Bivša prva dama držala se na distanci od politike tokom predsedničke kampanje svog supruga, ali je dospela na naslovne strane nakon što je podelila svoje iskustvo tokom boravka u Beloj kući, kao i način na koji funkcioniše sa Donaldom Trampom i njegovom decom.

 

Melanija se udala za Donalda 2005., nakon čega su dobili sina Barona Trampa 2006. Sada je otkrila kako se osećala tokom prvih godina braka.

 

MELANIJA OTKRILA DA NIKADA NIJE ŽELELA DA DONALDOVOJ DECI BUDE MAJKA foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

- Ušavši u brak sa Donaldom, naučila sam da se krećem kroz zamršenu dinamiku njegove velike porodice. To je zahtevalo fleksibilnost i otvorenost, a svaki trenutak je bio prilika za povezivanje, učenje i rast u ovom novom okruženju - objasnila je ona.

 

- Moj pristup izgradnji odnosa sa Donaldovom decom uvek je bio zasnovan na ljubavi i poštovanju - rekla je Melanija, dodajući da su Donaldova starija deca već bila samostalna.

 

- Prepoznajem njihovu individualnost, shvatajući da, kao njihova maćehe, moja uloga nije da zamenim njihove majke, već da negujem podršku i prijateljsku vezu. Ova perspektiva mi je omogućila da gajim smislene odnose sa svakim detetom na jedinstven način - napisala je ona.

DONALDOVA ĆERKA IVANKA JE U ODLIČNIM ODNOSIMA SA MELANIJOM foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Melanijina neslaganja sa svojim pastorcima


- Iako se možda ne slažem sa svakim mišljenjem ili izborom Donaldove odrasle dece, niti se slažem sa svim Donaldovim odlukama, priznajem da su različita gledišta prirodni aspekt ljudskih odnosa - priznala je ona.

 

Uprkos otkriću, Melanija kaže da nema ništa osim poštovanja prema svima u svojoj porodici.

 

TIFANI JE NAJMLAĐA ĆERKA DONALDA TRAMPA foto: Profimedia

- Neophodno je zapamtiti da svaka osoba zaslužuje poštovanje i razumevanje, bez obzira na nesuglasice. Fokusirala sam se na stvaranje okruženja u kojem se svi osećaju slobodnim da se autentično izraze. Umesto da namećem svoje stavove ili da kritikujem druge, težila sam da budem stalno prisutna, neko na koga mogu da se oslone.

 

- Razumem da biti posesivan ne vodi zdravoj porodičnoj dinamici. Svaki član zahteva svoj prostor, a ja sam za prioritet stavila poštovanje te potrebe - zaključila je ona, priznajući da više voli da "komunicira" umesto da "kontroliše".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kamala pobedila Trampa u svim ključnim temama