(NE)iskren?

Zašto je princ Vilijam čekao 10 godina da se oženi Kejt Midlton? Mnogi sumnjaju u njegove reči, a njoj je, kao, smešno!

Trebala mu je čitava decenija da je pita da postane njegova princeza

KEJT SE NASMEJALA KAD JE VILIJAM REKAO ZAŠTO JE NIJE OŽENIO RANIJE foto: Mario Pietrangeli / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton bili su zajedno skoro 10 godina pre nego što su se verili. Mnogi su se pitali šta čeka i zbog čega toliko odugovlači sa veridbom, a on je zapravo samo želeo da Kejt pružio "najbolju šansu".

 

Kejt i Vilijam su u braku 12 godina, ali nije se u njihovoj vezi oduvek teklo glatko. Par se upoznao dok su još bili studenti na Univerzitetu Sent Endruz u Škotsko. Nekoliko godina nakon diplomiranja šokirali su svet kada se otkrilo da su se rastali.

 

Međutim, ispostavilo se da je raskid bio kratkotrajan. Ubrzo su se pomirili, a onda je prošlo više od tri godine pre nego što se princ Vilijam odlučio na naredni korak. 

Mnogi su se pitali šta je sprečilo prestolonaslednika da je ranije zaprosi - a on je otkrio svoj srceparajući razlog u njihovom intervjuu nakon veridbe 2010. godine.

 

Na pitanje intervjuera Toma Bredbija o tome zašto je toliko dugo čekao princ Vilijam je rekao da je to zato što je hteo da svojoj budućoj supruzi pruži polagano uvođenje u kraljevski život i šansu da se "povuče" ako shvati da je to za nju previše.

 

VILIJAM JE NAVODNO ŠTITIO KEJT foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

- Ona i njena porodica, zaista želim da budem siguran da imaju priliku da vide kakav je život bio – ili kakav je život – u kraljevskoj porodici. Zato sam čekao ovoliko koliko sam čekao, hteo sam da joj dam priliku da vidi i da se povuče ako zatreba - rekao je Vilijam na šta se Kejt samo nasmejala.

 

U intervjuu su se takođe osvrnuli na njihov razlaz i Vilijam je rekao:

 

- Oboje smo se nekako našli iako smo potpuno različiti kao ličnosti. Mnogo smo pokušavali da pronađemo svoj put i odrastali smo zajedno i ispalo je dobro.

 

Potom je Kejt rekla da misli da u to vreme nije bila baš srećna zbog toga, ali da ju je to zapravo učinilo jačom osobom.

 

- Saznaš stvari o sebi koje možda nisi shvatio, dok si mlad opsednut si vezom, ja sam cenila vreme koje sam imala za sebi i nisam razmišljala odmah o braku. 

KEJT JE BILA NA VELIKOM ISPITU foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nekoliko meseci nakon intervjua venčali su se na velikoj ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji i sada su roditelji troje dece - princa Džordža, princeze Šarlote i princa Luija. Bilo je to vreme velikih promena za porodicu u poslednjih 18 meseci.

 

Prošlog leta su odlučili da presele svoje živote iz Londona u Vindzor nakon što su napustili Kensingtonsku palatu u korist Adelaide Kotidža. Deca su pokrenula i novu školu, Lambruk, koja je blizu njihovog novog doma.

 

U međuvremenu, smrt pokojne kraljice i stupanje na vlast kralja Čarlsa doveli su do toga da Vilijam i Kejt preuzimaju nove uloge i titule, postajući princ i princeza od Velsa. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Analiza eksperata britanske porodice