Uživajte u ovim jednostavnim, ali ukusnim zalogajima koji će osvežiti vaš jelovnik!
Ako tražite brze i zdrave opcije za peciva koja ne zahtevaju čekanje da testo naraste, na pravom ste mestu!
Ovi recepti savršeni su za sve koji žele da uživaju u ukusnim zalogajima bez dodatnog truda.
Pripremaju se lako i brzo, a svako pecivo donosi nešto novo i drugačije od onoga što ste do sada probali.
1. Pecivo od grčkog jogurta i ovsenih pahuljica
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja grčkog jogurta 1 jaje
- Prstohvat soli
- 1 kašika praška za pecivo
Priprema:
- U velikoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, jogurt, jaje, so i prašak za pecivo.
- Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Oblikujte peciva i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
2. Uštipci od krompira i sira
Sastojci:
- 2 srednja krompira (kuvana i izgnječena)
- 100 g sira (feta ili neki drugi)
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- Malo bibera Suvi začin (po želji)
Priprema:
- U posudi pomešajte izgnječene krompire, sir, jaje, so, biber i suvi začin.
- Oblikujte male kuglice ili pljeskavice.
- Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 25 minuta, dok ne postanu zlatne.
3. Banana mafini
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 2 jaja
- 1/2 šolje mlevenih oraha (ili badema)
- 1 kašika meda (po želji)
- Prstohvat cimeta (po želji)
Priprema:
- U posudi izgnječite banane, dodajte jaja, mlevene orahe, med i cimet, pa dobro promešajte.
- Smesu sipajte u kalupe za mafine (možete koristiti papirne kalupe).
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne budu čvrsta i zlatna.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Trik da testo brže naraste
( Glossy, E.S. )