miris doma

Mekane & vazdušaste kiflice bez jaja spremne su za 15 minuta – i to bez čekanja da testo nadođe

Oduševićete se jednostavnošću pripreme i savršenim rezultatom koji ćete dobiti u kratkom roku!

Najlepše kiflice bez jaja mekane su kao dušafoto: V Dragana/shutterstock

 

Ako tražite brz i jednostavan recept, ove univerzalne kiflice bez jaja su savršen izbor!

 

Njihova priprema traje svega 15 minuta, što ih čini idealnim rešenjem za sve koji nemaju puno vremena, a žele ukusan zalogaj.

 

Bez obzira da li ih punite slanim ili slatkim nadevom, ove kiflice su mekane, ukusne i lako prilagodljive vašem ukusu. 

 

Sastojci: 

 

  • brašno 600 g
  • pola kockice svežeg kvasca
  • mleko 200 ml
  • gusti jogurt 200 ml
  • ulje 100 ml
  • so 1,5 kašičica
  • šećer 1 kašičica
  • prašak za pecivo 1 kesica

 

Premaz:

 

 

Uživaćete u ukusu koji miluje sva čulafoto: Shutterstock / Miljan Zivkovic

Priprema:

  1. U toplom mleku rastvoriti šećer, pa potom sveži kvasac. Zatim u jednu posudu sipajte brašno, so, prašak za pecivo, jogurt, ulje i prethodno u mleku nabubreli kvasac.
  2. Mešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu, pa potom umesite rukama na brašnjavoj površini, te podelite na jednakih 5 delova. Svaki od njih umesiti kružno, pa podeliti na po 8 trouglova.
  3. Trougliće rolajte rukama od najšireg ka najužem delu i učvrstite krajeve kada dobijete oblik kiflica.Po želji, kiflice možete filovati slatkim ili slanim punjenjem pre nego što ih zamotate.
  4. Poređajte ih na pleh prekriven pek papirom i napravite premaz od putera i mleka, pa ih odozgo premažite.
  5. Stavite da se peku na 190 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali