astro prognoze

Šta svim znakovima donosi kraj retrogradnog Plutona? Od 12. oktobra nas očekuju nove šanse i "čišćenje od starog"

Pluton je planeta moći, a izazovan period retrogradnosti se završava 12. oktobra, posle skoro pola godine, i otvara nam nova vrata.

Kraj retrogradnog Plutona donosi kraj jednog i početak novog izazovnog periodafoto: Alla Simacheva/Shutterstock

Pluton se u astrologiji smatra tačkom primene maksimalnog napora i obično daje najozbiljnija i najintenzivnija opterećenja sektoru horoskopa kroz koji se kreće. Od 1. maja do 12. oktobra trajaće ovaj period, a potom sledi novi period promene.

 

Šta je retrogradni period Plutona?

 

Ovo je period kada se Pluton polako kreće preko nebeske sfere i kao da se zaustavlja i počinje da se kreće u suprotnom smeru. Ovaj proces traje skoro pet meseci godišnje, a iako je reč o običnom događaju, njegov uticaj na nas može biti prilično primetan.

 

Pluton je planeta transformacije, moći i promena. Simbolizuje grubu silu i odgovoran je za duboke transformacione procese, kako u životu pojedinaca tako iu istoriji čitavih država. Pluton ne uništava samo da bi uništio; on uništava da bi stvorio nešto novo. Razumevanje ovog procesa može nam mnogo olakšati život, posebno kada naiđemo na poteškoće.

 

Kraj retrogradnog Plutona

 

Plutonov retrogradni hod se završava 8. oktobra, kada postaje stacionaran, i počinje pravo da se kreće 13. oktobra. Važno je obratiti pažnju na događaje koji su se odigrali poslednjih nedelja, posebno od 24. septembra. Ako ste naišli na probleme vezane za zdravlje, unutrašnje brige ili krize, to može ukazivati na nedostatak unutrašnje slobode i poziciju žrtve.

 

Pluton često donosi krize u naše živote koje nas teraju da preispitamo svoja uverenja i postupke. Ako ste se osećali potlačenim ili pod pritiskom, ovo bi takođe moglo biti manifestacija energije Plutona . Ako imate mnogo retro planeta, onda će biti mnogo izazova na početku i na kraju retro perioda Plutona. U takvom periodu ponos je često na iskušenju, a ponos je druga strana pozicije žrtve. Ovo je pozicija snage i nasilja.

 

Ako ste se osećali potlačenim ili pod pritiskom, to može biti zbog Plutonafoto: New Africa/Shutterstock

Kako izaći iz položaja žrtve?

 

Položaj žrtve je stanje u kojem se osećamo bespomoćno i nesrećno. Umesto toga, važno je da se zapitate: šta mogu učiniti da promenim situaciju? Preuzimanje odgovornosti za svoj život je prvi korak ka transformaciji. Ako su poslednje nedelje prošle bez iznenadnih izliva emocija, ovo je dobar znak; znači da transformacija ide u dobrom pravcu.

 

Govorimo o Plutonovom retrogradnom periodu, ali ne smemo zaboraviti da se Pluton sada kreće kroz poslednje stepene Jarca. Ovo je veoma važno. Činjenica je da je Pluton spora planeta i da je odgovoran za transformaciju. A kada se pređe iz jednog znaka u drugi, dešava se veoma velika promena.

 

Tako ispada da on "čisti Jarca", a Jarac predstavlja stare temelje, staru hijerarhiju, stare sisteme. Primetićete da su mnogi stari sistemi prestali ili će prestati da rade.

 

Sledi raskrštanje sa svim starim sistemimafoto: Shutterstock / sun ok

Prelazak na nove mogućnosti

 

Od 12. oktobra do 20. novembra očekuje nas period uglačavanja i priprema za nove početke. Ovo je vreme kada je važno da budete pažljivi na svoja unutrašnja osećanja i otpustite sve što više ne služi vašem životu. Opraštajući se od nečeg starog, otvarate vrata novim mogućnostima. Obratite pažnju na svoj život: ako nešto nestane, ne plašite se toga.

 

Ponekad gubitak može biti izvor nove snage i inspiracije. Sve što nestane otvara prostor za nešto veće i značajnije.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

DOBITNICI IGARA NA SREĆU KORISTE OVU STRATEGIJU! Astrolog otkrila tajni put koji će šokirati mnoge, OVAJ MESEC JE KLJUČAN