Zaljubićete se na prvi zalogaj!
Ukoliko su vam dosadili već hiljadu puta oprobani stari recepti, možda je vreme za nešto malo drugačije.
Pileća musaka na turski način kremasta je i bogata ukusom, a priprema se lako i brzo.
Za ovaj specijalitet neće vam biti potrebno puno namirnica, a vaše nepce uživaće u svakom zalogaju!
- Naseckajte 500g pilećeg mesa u posudu, pa dodajte so po ukusu, kašiku slatke i kašiku ljute mlevene paprike, kašiku kumina, pola kašike bibera, kašiku izblendanog belog luka, dve kašike paradajz paste, kašiku sirćeta i pola šolje jogurta, zatim sve dobro umešajte.Ostavite da se marinira 1 do 2 sata.
- Na tiganju zagrejte na tihoj vatri kašiku ulja pa sipajte mariniranu smesu sa piletinom, te na jačoj vatri mešajte 2 minuta, zatim vratite na tihu vatru i prekrijte poklopcem da se krčka dok piletina ne upije sav sos.
- Manji lončić stavite na tihu vatru i ubacite 2 kašike puter i 1 kašiku brašna i mešajte konstantno 1 minut. Dodajte 1 i po čašu mleka i mešajte još minut pa dodajte soli po želji, po 1/4 kašike bibera i origana, pola kašike sušenog peršuna, pa mešajte dok se ne zgusne fino.
- Na veliki tiganj stavite prethodno spremljeno meso da se proprži sa svih strana, pa prelijte belim sosom od putera i odozgo pospite mešavibnom rendanog čedar sira i mocarele, zatim cepkanim svežim listom korijandera, pa prekrijte sve poklopcem da se krčka na tihoj vatri dok se sir ne istopi. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Nacionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )