miluje nepce

Kremasta pileća musaka iz tiganja sprema se brzo & lako, a jedan je od najlepših specijaliteta turske kuhinje!

Zaljubićete se na prvi zalogaj!

Ovo je jedno od najukusnijih jela turske kuhinjefoto: Youtube / Printscreen / @yesicancook

Ukoliko su vam dosadili već hiljadu puta oprobani stari recepti, možda je vreme za nešto malo drugačije.

 

Pileća musaka na turski način kremasta je i bogata ukusom, a priprema se lako i brzo.

 

Za ovaj specijalitet neće vam biti potrebno puno namirnica, a vaše nepce uživaće u svakom zalogaju!

 

 

  1. Naseckajte 500g pilećeg mesa u posudu, pa dodajte so po ukusu, kašiku slatke i kašiku ljute mlevene paprike, kašiku kumina, pola kašike bibera, kašiku izblendanog belog luka, dve kašike paradajz paste, kašiku sirćeta i pola šolje jogurta, zatim sve dobro umešajte.Ostavite da se marinira 1 do 2 sata.
  2. Na tiganju zagrejte na tihoj vatri kašiku ulja pa sipajte mariniranu smesu sa piletinom, te na jačoj vatri mešajte 2 minuta, zatim vratite na tihu vatru i prekrijte poklopcem da se krčka dok piletina ne upije sav sos.
  3. Manji lončić stavite na tihu vatru i ubacite 2 kašike puter i 1 kašiku brašna i mešajte konstantno 1 minut. Dodajte 1 i po čašu mleka i mešajte još minut pa dodajte soli po želji, po 1/4 kašike bibera i origana, pola kašike sušenog peršuna, pa mešajte dok se ne zgusne fino.
  4. Na veliki tiganj stavite prethodno spremljeno meso da se proprži sa svih strana, pa prelijte belim sosom od putera i odozgo pospite mešavibnom rendanog čedar sira i mocarele, zatim cepkanim svežim listom korijandera, pa prekrijte sve poklopcem da se krčka na tihoj vatri dok se sir ne istopi. Prijatno!

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nacionalno jelo Perua