nedostaje mu

"Znam da bi moja mama bila ponosna..." Poslednje pojavljivanje princa Harija nosilo je emotivne reči o ledi Dajani

Princ Hari je, nakon dodele Dajanine nagrade, otvoreno govorio o svojoj majci i tome kakva je ličnost ona bila.

Princ Hari tokom razgovora s dobitnicama nagrade koja nosi i me i posvećena je njegovoj majci Dajanifoto: Riccardo Savi / Getty images / Profimedia

Vojvoda od Saseksa, princ Hari, javno je govorio o svojoj mami, pokojnoj princezi Dajani i tome kako je živela svoj život kroz aktivizam i saosećanje.

 

Hari je dodelio Dajaninu nagradu za 2024. godinu, a u društvu izvršne direktorke razgovarao je s dobitnicama nagrade, Kjarom Rijanti Hutapea Žang iz Indonezije i Kristinom Vilijams sa Jamajke.

 

Vi ljudi predvodite promene i nadam se da ćete razbiti stigmu kako bismo mogli da nastavimo da vodimo ove razgovore — pohvalio je Hari ove žene za rad koji rade u svojim zemljama.

 

Aplaudiram vam što imate samopouzdanja da budete na sceni u tim godinama. Znam da bi moja mama bila ponosna na vas. Vaš aktivizam i saosećanje su tako iskreni i pokazuju kako je moja mama živela i ušta je verovala.

 

Rekao sam ovo pre mnogo godina i reći ću opet, mlađe generacije, ne da hoću da vršim pritisak na vas, ali dajete mi nadu. Hrabrost koju nosite mi da je nadu, a ona nam svima treba da se pokrenemo i napravimo pozitivne promene u svetu, sad više nego ikad.

 

foto: BRENDAN BEIRNE / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Ledi Di u Sarajevu

 

Poznato je da je Di bila veliki humanitarac, i aktivista, te je bila među prvima koja je grlila osobu zaraženu HIV virusom, u vreme kada je oko toga vladala velika stigma, a pred kraj svog života obišla je i Balkan.

 

Tokom posete Sarajevu i Bosni i Hercegovini, u svrhu kampanje koju je vodila zajedno sa prijateljima Kenom Ruterfordom i Džerijem Vajtom, princeza Dajana je poslednjeg dana posete ugledala majku koja na groblju oplakuje svog sina.

 

Tokom posete Sarajevu i Bosni i Hercegovini, u svrhu kampanje koju je vodila zajedno sa prijateljima Kenom Ruterfordom i Džerijem Vajtom, princeza Dajana je poslednjeg dana posete ugledala majku koja na groblju oplakuje svog sina.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!