ima li kraja?

Godinama vređa ogromnu grupu ljudi – i do sad se izvlačila! Imidž Blejk Lajvli i dalje pada, a ovim je prešla granicu

Svakodnevno isplivavaju detalji iz prošlosti koji ukazuju da glumica nije onakva kako je delovala milionima svojih fanova, a sada je otkriveno da je u najmanje tri intervjua imala vrlo problematične komentare.

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds ovih dana su na udaru javnostifoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Holivudska glumica Blejk Lajvli godinama je važila za jednu od omiljenih među superslavnima, ali ovih dana njena reputacia ubrzano ide nizbrdo.


Nakon drame u vezi s njenim novim filmom "Sa nama se završava", odnosno navodnog sukoba sa režiserom i glumcem Džastinom Baldonijem i bizarnog načina na koji promoviše ovo ostvarenje, na društvenim mrežama su počele da isplivavaju optužbe da je Blejk Lajvli "odsečena od stvarnosti", "bezosećajna" i "površna", a isplivavaju i pojedini detalji iz prošlosti koji joj ne pomažu.


Tu je intervju u kom je bila vrlo neprijatna prema novinarki, zatim tvrdnje da se umešala u brak njenog današnjeg muža Rajana Rejnoldsa i glumice Skarlet Johanson i još mnogo sitnica o kojima se raspravlja na mrežama.

 

Blejk Lajvli tokom promocije filma "Sa nama se završava" ("It Ends with Us")foto: Photo Image Press via ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Transfobni komentari Blejk Lajvli


Sada je isplivao još jedan detalj koji bi mogao dodatno da poljulja imidž Blejk Lajvli, a neki idu tako daleko da kažu da ukazuje na transfobiju.


Glumica je danas mama četvoro dece, a 2012. godine je za Elle dala intervju u kom je pričala o tome kako zamišlja majčinstvo i priznala da želi da bude mama ćerki.


Nadam se da ću jednog dana imati nekoliko devojčica. Ako ne budu devojčice, bolje bi im bilo da budu tran*e! Jer ja imam neverovatne cipele i priče koje treba ceniti – rekla je Blejk.


Javnost je šokirana rečju koju je glumica upotrebila govoreći o transrodnim osobama, a potom je otkriven još jedan stari intervju u kom je ona pričala na sličan način.

 

Blejk Lajvli tokom promocije filma "Sa nama se završava" ("It Ends with Us")foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Često se osećam kao tran*a. Ne znam, ja sam... velika? Stave me na visoke štikle, a budem kao zgrada u odnosu na svakog muškarca – rekla je za Allure 2009. zvezda serije "Tračara". – Imam dugu kosu, mnogo odeće i šminku. Osećam se ogromno veći deo vremena, a okružena sam sitnim ljudima. Ponekad se osećam kao muškarac.


I tu nije kraj – Blejk Lajvli očigledno mnogo voli da pominje transrodne osobe i da pri tome koristi uvredljivu reč i stereotipe, pošto je isto učinila i 2008. u intervjuu za Nylon.


Čitate časopise o tračevima i svi se viđaju sa svima, svi mrze sve, svi su imali mnogo operacija, a svi smo zapravo muškarci i tran*e. Ne slušajte glasine – poručila je tad.

Blejk Lajvli tokom promocije filma "Sa nama se završava" ("It Ends with Us") FOTO: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Blejk Lajvli tokom promocije filma "Sa nama se završava" ("It Ends with Us") FOTO: BeautifulSignatureIG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Blejk Lajvli tokom promocije filma "Sa nama se završava" ("It Ends with Us") FOTO: EPA-EFE/OLGA FEDOROVA
Blejk Lajvli tokom promocije filma "Sa nama se završava" ("It Ends with Us") FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN
Blejk Lajvli tokom promocije filma "Sa nama se završava" ("It Ends with Us") FOTO: EPA-EFE/NILS MEILVANG

"Upravo je otvorila novo poglavlje svog pada", "Bože, ona je opsednuta transrodnim osobama", "Ovim je izgubila i ono malo podrške što joj je ostalo", "Kako tužan kraj divne karijere"... neki su od komentara na društvenim mrežama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trikovi holivudskih diva