potpuni razdor

Zbog njih je poželeo da – umre: Kako su deca Alena Delona zagorčala njegove poslednje godine života?

Raskol u porodici i neprekidne svađe ubile su volju za životom i borbom Alenu Delonu 

ALAN DELON JE BIO POTPUNO SKRHAN ZBOG SVAĐE SVOJE DECEfoto: Luc Nobout / imago stock&people / Profimedia

Veteran francuske filmske scene Alen Delon preminio je u svojoj 89. godini potvrdili su članovi njegove porodice za strane medije.

 

O njegovoj karijeri i uspehu u filmskoj industriji može se mnogo govoriti, ali na veliku žalost samo glumca njegovo ime se u poslednjih nekolio godina kroz medije provlači zbog međusobnog rata koji su njegovi naslednici vodili oko njega i njegove imovine.

 

Stranice poznatih magazina bile su često preplavljene naslovima u kojima se moglo pročitati da je Delon "uništen" porodičnim svađama i da samo želi da ga svi ostave na miru.

- On samo želi da bude ostavljen da umre na miru - rekla je svojevremeno ćerka Delona koja je u sporu sa braćom oko nasleđa procenjenog na nekoliko stotina miliona evra.


Tokom svoje bogate kariejre Alan Delon je stekao ogromno bogatstvo, ali ni ljubavi i veza mu nije manjkalo. Bio je velika zvezda i nacija ga je obožavala.

 

Alen-Fabijen Delon i Entoni, njegov polubrat, optužuju svoju sestru da je pokušala da manipuliše 88-godišnjakom kako bi obezbedila nasledstvo procenjeno na nekoliko stotina miliona evra. Ona to poriče i kaže da su ljubomorni jer je ona oduvek bila Delonovo omiljeno dete.

 

ĆERKA ALENA DELONA TVRDI DA NJEN OTAC SAMO ŽELI DA UMREfoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Poslednje godine života Alena Delona mnogima su ličile na predstavu, a javnost je često zbog toga bila veoma ljuta. Glumac je stavljen pod "pojačano starateljstvo", odredbu sličnu zakonskom starateljstvu koja ima za cilj podršku osobama sa smanjenim fizičkim i mentalnim sposobnostima.

 

Ova mera je trebala da pomogne u tome da se na adekvatan način uspostavi zaštita imovine glumca nakon rata koji je izbio među njegovim naslednicima: unakrsne optužbe, tužbe i šokantni naslovi.

 

Njegova deca, Entoni i Alen Fabijen, tvrdili su da njihovim ocem manipuliše njihova sestra Anuška, koja je navodno prikrivala glumčeve zdravstvene probleme kako bi ga odvela sa sobom u Švajcarsku .

 

ENTONI DELON JE U SUKOBU SA SESTROM OKO NASLEDSTVA foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Nije istina da moj otac Alen želi da umre. Moja sestra Anuška laže sve – rekao je Entoni jednom prilikom.

 

Imanje, nekretnine, ogromna zarada od filmskih predstava, upravljanje brendovima i umetničke kolekcije vrede više od 200 miliona evra. Iz tog razloga, rat među decom oko fizičkog i psihičkog stanja oca poprima i čisto ekonomski aspekt.

 

Anuška je tužila svoja dva brata zbog kršenja privatnosti nakon što su na društvenim mrežama podelili snimak razgovora između nje i njihovog oca. Suđenje će se održati u aprilu 2025. godine, prema odluci pariskog suda.

Entoni i Alen Fabijen su verovali da njihovim ocem manipuliše njihova sestra Anuška, koja je navodno krila njegovo zdravstveno stanje i htela je da ga vrati u Švajcarsku kako bi izbegla da plati preveliki porez na nasledstvo.

 

Anuška, sa svoje strane, kritikuje svoju braću što su ugrozila glumčev život i tvrdi da je htela da odvede oca u Švajcarsku kako bi tamo nastavio da se leči.

 

Sada kada glumac više nije među živima ostaje nam samo da vidimo kako će se ovaj spor među zaraćenom decom okončati.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.