porodična drama

Princ Hari propušta još jedan važan porodični događaj: Ovog puta razlog nije svađa sa ocem i bratom

Robert Felous bio je oženjen rođenom sestrom pokojne princeze Dajane, ali sin obožavane princeze neće doći na njegovu sahranu

Princ Hari se iz bezbednosnih razloga neće pojaviti na sahranifoto: EPA-EFE/Andy Rain

Britanska kraljevska porodica 29. jula izgubila je jednog člana familije –

zet pokojne princeze Dajane Robert Felous umro je u 83. godini života.

 

Felous je bio u braku sa starijom sestrom voljene lejdi Di Džejn, a od 1977. do 1990. radio je u službi tadašnje kraljice Elizabete II.

 

Princ Hari neće se pojaviti na sahrani svog teče i to, kako mediji javljaju, iz bezbednosnih razloga.

 

Suprug ledi Džejn Felous prvobitno je bio pomoćni privatni sekretar u palati za vreme vladavine Elizabete II, a zatim je uznapredovao u službi i postao privatni sekretar.

 

Princ Hari (39) koji je zajedno sa suprugom Megan Markl 2020. godine odstupio sa svih kraljevskih javnih dužnosti i započeo novi život u Americi, od tada se retko vraćao u svoju rodnu zemlju.

 

Sahrane najmilijih bile su tužni povodi kojima je odbegli princ dolazio nazad u Veliku Britaniju, ali to ovoga puta neće biti slučaj.

 

Princ Hari prisustvovao je sahranama princa Filipa i kraljice Elizabete IIfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako javlja People mlađi sin kralja Čarlsa III propustiće sahranu svog teče, a razlog tome su pretnje po njegovu i bezbednost njegove porodice.

 

Naime, princ Hari izgubio je pravo na kraljevsko obezbeđenje kojim je nekada raspolagao, a čiji izvor finansiranja leži u taksama britanskih građana.

 

Princ Hari i Megan zabrinuti su za svoju bezbednostfoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Kako bi ponovo stekao izgubljeno pravo na ovu nekada podrazumevanu pogodnost, brat princa Vilijama pokrenuo je i postupak pred sudom, ali za sada na tom polju nije imao uspeha.

 

Kako dobro obavešteni izvori navode, princ se za pomoć obratio i svom ocu koji, kako kažu, ignoriše poruke i pozive svog mlađeg naslednika.

 

– Hari je uplašen i smatra da je jedina osoba koja može nešto da preduzme ovim povodom upravo njegov otac – saopštio je izvor, a prenosi People.

 

Prema trenutno važećim pravilima, princ u Veliku Britaniju ne sme da dođe nenajavljen – o svom potencijalnom dolasku palatu mora obavestiti minimum 28 dana pre nego što stigne.

 

I dalje traje Harijeva borba za sopstvenu i bezbednost svoje porodicefoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

– I dalje je opasno i potrebna je samo jedna osoba koja čita ove stvari da bi delovala na osnovu onoga što je pročitala – započeo je on priču na ovu temu tokom jednog intervjua u julu.

 

– A da li će da posegne za nožem ili nečim drugim, to su stvari koje me istinski zabrinjavaju. To je ujedno i jedan od razloga zašto neću da vratim svoju ženu u ovu zemlju – zaključio je Hari.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?