tako ukusni

Mekani & ukusni puter keksići od samo 4 sastojka, idealni uz kafu, čaj ili mleko

Napravite domaće puter keksiće na najjednostavniji način, koji se prosto tope u ustima.

foto: New Africa/Shutterstock

Puter keksići se prosto tope u ustima i fenomenalnog su ukusa.

 

Sastojci:

 

  • 200 grama putera (koji je odstojao na sobnoj temperaturi)
  • 120 grama šećera
  • 280 grama belog brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 

 

Priprema:

  1. U činiji izmiksajte puter sa šećerom. Puter mora da odstoji na sobnoj temperaturi.

  2. Dodajte vanilu, a potom i prosejano brašno. Sve lepo umutite.
  3. Vreme je za oblikovanje! Od testa oblikujte keksiće u obliku kružića, ili u kom već obliku želite, a onda stavite u frižider na jedan sat. 
  4. Prebacite u pleh za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 11-12 minuta. Kada vidite da su ivice postale zlatne boje, vadite ih iz rerne. Nema veze ako su mekani na dodir, jer će se stvrdnuti kad se ohlade.
  5. Služite uz mleko, čaj... Prijatno!

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač