zanimljiva priča

Nikola Jakšić je heroj nacije, ali on je jednom važnu stvar stavio ispred vaterpola (i možda će vas iznenaditi koju)

Naši vaterpolisti plasirali su se u polufinale magičnim golom Nikole Jakšića, koji je u poslednjem momentu učinio gotovo nemoguće.

Nikola Jakšić bio je ključan igrač da se u poslednjem trenutku plasiramo u polufinalefoto: Dado Đilas

Nakon poraza odbojkašica i košarkašica, ali i pobede košarkaša, vaterpolisti Srbije pošli su lepšim putem i uspeli da se plasiraju u polufinale Olimpijskih igara.

 

Srbija je savladala Grčku sa 12:11,a gol odluke postigao je neverovatnI Nikola Jakšić sekund pre kraja.

 

Sjajnim udarcem sa skoro polovine terena postigao je odlučujuć gol za pobedu, pa naši Delfini mogu da slave i dalju sreću će okušati u polufinalu, gde sledi i borba za sigurnu medalju.

 

Kontroverzna odluka NIkole Jakšića

 

Tadašnji najbolji igrač Partizana načinio je svojevremeno neobičnu odluku da sa timom ne otputuje na najbitniju utakmicu sezone protiv italijanskog ProReka.

 

 

Iako su mnogi nagađali šta je razlog, u pitanju je bio fakultet.

 

Nikola Jakšić ne putuje u Italiju. Izabrao je da obaveze na faklultetu postavi kao prioritetne u odnosu na duel sa velikim šampionima. Ali, šta je, tu je. Vodim momke kojima je ova utakmica na prvom mestu —tada je za "Sportski žurnal" rekao trener Vujasinović.

 

 

Nikola nije krio da ne želi da propusti obaveze na fakultetu i kolokvijume.

 

Tačno je, imam obaveze na fakultetu i zbog njih neću moći da igram protiv Pro Reka. Studiram na Pravnom fakultetu, ovo mi je prva godina.Čeka me bitan kolokvijum iz Rimskog prava i ne bih da ga propustim. Na fakultet dolazim kao odličan đak, dobro sam raspoložen, ali ima vremena da se to raspoloženje pokvari.Objasnio sam sve i ljudima u klubu, nisu mi ništa prebacili. Video sam neke izjave trenera Vujasinovića i nemam komentar na njih — rekao je tada Nikola.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ČUDA SE DEŠAVAJU: Priča o vaterpolo reprezentativki koja je pobedila rak koštane srži (KURIR TV)