morate ih probati

Vazdušaste i meke kao duša: Kremasto zadovoljstvo u vidu slatkog mini peciva sprema se lako & brzo i pravi je užitak

Ovo je zasigurno najlepši slatkiš koji ćete probati

Jednom kada probate ovaj slatkiš, zaljubićete sefoto: Youtube Printscreen

U potrazi ste za savršenim receptom za mekana i vazdušasta peciva ispunjena bogatim čokoladnim kremom?

 

Ova peciva su idealan izbor za svaku priliku, bilo da ih pripremate za doručak, popodnevnu užinu ili poseban dezert.

 

Njihova tajna leži u jednostavnom postupku pripreme koji garantuje neodoljivu mekoću i prozračnost testa. U nastavku saznajte kako da uz samo nekoliko sastojaka i malo vremena stvorite pravu čokoladnu čaroliju.

 

SASTOJCI:

 

  • 1 čaša toplog mleka (200 ml)
  • Pola čaše tople vode (100 ml)
  • 1 kašika suvog kvasca (10 g)
  • 2 kašike šećera (40 g)
  • 1 šolja brašna (120 g)
  • 1 jaje
  • Pola šolje ulja (45 ml)
  • 4 šolje brašna (480 g)
  • 1 kašičica soli (8 g)

 

Možete birati kojim ćete filom obogatiti ovu poslasticufoto: Youtube Printscreen

PRIPREMA:

 

  1. U malo dublju posudu sipajte toplu vodu i mleko, šećer i suvi kvasac, pa zatim sve dobro promešati sve dok se ne dobije homogena masa. Potom dodati brašno (120g), pa ponovo promešati kako bi se brašno sjedinilo sa masom.
  2. Pokrijte posudu odozgo i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon što je prošlo 15 minuta otkrijte posudu, malo promešajte zgusnutu masu pa dodajte jedno jaje, biljno ulje, dobro promešajte, pa dodajte i 480g brašna i kašičicu soli. Dobro sve izmešajte da dobijete homogenu testastu masu.
  3. Tako dobijeno živo testo blago mesite rukama kako biste se uverili da nije lepljivo, ostavite ga u posudi koju ćete sada ponovo pokriti odozgo i ostaviti da stoji 30 minuta.
  4. Nakon pola sata radnu površinu pospite brašnom i krenite na njoj da mesite testastu masu. Kada ste dobro izmesili testo i napravili oblik vekne, uzmite oklagiju i razvaljajte veknu u testastu podlogu koja nije pretanka ali nije ni predebela.
  5. Čaša sa manjim okruglastim otvorom može da vam posluži kao modlica kojom ćete testo izdeliti na više manjih okruglih parčića.
  6. Zagrejte tiganj na osrednjoj vatri, pa na njega spustite okrugle veknice testa i vodite računa da se ravnomerno ispeku sa svih strana. Zapečene su kada dobiju zlatkastu boju.
  7. Jednom kada su veknice ispečene svaku presecite po pola i sredinu popunite čokoladnim kremom ili punjenjem po želji.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslastica iz najluđih snova!