Da biste se zasladili i rashladili u letnjim danima, ne morate da provedete mnogo vremena u kuhinji, pa čak ni da pečete koru za tortu.
Letnje poslastice obično su dezerti oko kojih nemamo mnogo posla, jer se kao zamena za uobičajenu koru na bazi patišpanja koriste razne kupovne varijante, a u te svrhe može poslužiti i obična napolitanka.
Poređajte ih po dnu kalupa, prelijte na brzinu pripremljenim čokoladnim filom, stavite u frižider da se stegne i to je sav posao, a ukus će biti fantastičan!
Ne samo što je priprema jednostavna i traje kratko, već vam je potrebno svega nekoliko sastojaka, a ovaj slatkiš zaista vredi imati u porodičnom kuvaru u letnjoj sezoni.
Sladoled torta od napolitanki
Sastojci:
- 350 g napolitanki
- 500 ml mleka (2 šolje)
- 120 slatke pavlake (1/2 šolje)
- 50 g šećera (1/4 šolje)
- 40 g gustina (3 kašike)
- 40 g kakao praha (3 kašike)
Priprema
- Obložite kalup prijanjajućom, prozirnom folijom, pa po dnu poređajte napolitanke. Ukoliko su dugačke, po potrebi ih presecite napola, a treba da pokriju kompletno dno.
- U jednoj dubljoj šerpici pomešajte mleko, slatku pavlaku, šećer, gustin i kakao, pa promešajte dobro žicom da se gustin razmuti. Stavite da se kuva uz mešanje sve dok se smesa ne zgusne.
- Prelijte vrućom smesom poređane napolitanke, a trudite se da se ona ravnomerno rasporedi i potrebi tresnite posudu.
- Ostavite da se prohladi, pa odložite u frižider na četiri sata.
- Kad izvadite, preklopite tacnom i okrenite slatkiš.
Pogledajte kako se pravi sladoled torta od napolitanki.
BONUS VIDEO
Domaće fetućine
( Glossy, T.S.R. )