najlepše što ćete probati

Najukusniji slani rolat na svetu: Sočni delikates od povrća i mlevenog mesa miluje sva čula i gotov je za samo pola sata

Ukusan i jednostavan za pripremu, sočni slani rolat od povrća i mlevenog mesa je sve što vam treba da biste bili siti ovoga leta!

Najukusniji slani rolat koji ćete probatifoto: Youtube/printscreen

Za one koji žele da uživaju u letnjim danima bez mnogo stresa oko kuvarskih veština,sočni slani rolat od povrća i mlevenog mesa nudi idealno rešenje.

 

Brza priprema i lakoća sastojaka čine ovaj recept pravim izborom za sve ljubitelje jednostavne, a ukusne hrane.

 

Jednom kada isprobate ovo kulinarsko remek-delo, poželećete da ga spremate svaki dan!

 

SASTOJCI

 

Za koru:

 

Za punjenje:

  • mlevena govedina (400 grama)
  • 3 zelene paprike
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 1 kašika paradajz paste (40 grama)
  • 3 kašike biljnog ulja (20 ml)
  • 1/4 kašičice crnog bibera (2 grama)
  • 1/2 kašičice soli (4 grama)
  • 1 kašičica crvene ljute paprike
  • 1 čaša ključale vode (200 ml)

 

Priprema je brza i jednostavnafoto: Youtube/printscreen

PRIPREMA

 

Kora:

  1. U jednu posudu na krupno narendati tri prethodno oljuštena i oprana krompira, a zatim rukama dobro iscediti sav sok iz njih, koji je potrebno prosuti odnosno baciti.
  2. U dobro oceđen narendani krompir sada dodajemo dva jaja, 1/4 kašičice crnog bibera, pola kašičice soli, jedan iscepkani peršun i 200 grama prehodno izrendanog čedar sira. Sve dobro izmešati dok se ne sjedini u kompaktnu masu.
  3. Dno pleha prekriti papirom za pečenje, pa dobijenu masu ravnomerno rasporediti preko papira. Ubaciti u rernu i peći 20 minuta na 180°.

Punjenje:

  1. Iseckati paprike i crni luk. U tiganj sipati 3 kašičice ulja, zagrejati i dodati mlevenu govedinu. Krčkati 5 minuta, zatim dodati iseckani luk i krčkati još 5 minuta. Potom dodati iseckane paprike i sve zajedno mešati još dva minuta. 
  2. Dodajte so, biber i crvenu ljutu papriku u prahu, pa sve dobro promešajte. Zatim prelijte sa 200ml ključale vode, pa neprestano mešati dok se sve zajedno krčka još nekoliko minuta, sve dok punjenje u potpunosti ne upije vodu.

 

Bićete oduševljeni rezlutatom!foto: Youtube/printscreen

Završnica:

  1. Nakon što smo koru izvukli iz rerne, možemo je ravnomerno preliti gotovim punjenjem. Zatim rukama uzmite ivice kore i počnite da rolate ka napred.
  2. Kada ste dobili oblik rolata, odozgo ga pospite paprikom, peršunom i čedar sirom, pa tako dobijen rolat ubacite ponovo u rernu dodatnih 15 minuta na 180°.
  3. Nakon 15 minuta možete izvući rolat i uživati!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet