Ukusan i jednostavan za pripremu, sočni slani rolat od povrća i mlevenog mesa je sve što vam treba da biste bili siti ovoga leta!
Za one koji žele da uživaju u letnjim danima bez mnogo stresa oko kuvarskih veština,sočni slani rolat od povrća i mlevenog mesa nudi idealno rešenje.
Brza priprema i lakoća sastojaka čine ovaj recept pravim izborom za sve ljubitelje jednostavne, a ukusne hrane.
Jednom kada isprobate ovo kulinarsko remek-delo, poželećete da ga spremate svaki dan!
SASTOJCI
Za koru:
- 3 krompira (600 grama)
- sir čedar (200 grama)
- 2 jaja
- 1/4 kašičice crnog bibera (2 grama)
- 1/2 kašičice soli (4 grama)
- peršun
Za punjenje:
- mlevena govedina (400 grama)
- 3 zelene paprike
- 1 crvena paprika
- 1 luk
- 1 kašika paradajz paste (40 grama)
- 3 kašike biljnog ulja (20 ml)
- 1/4 kašičice crnog bibera (2 grama)
- 1/2 kašičice soli (4 grama)
- 1 kašičica crvene ljute paprike
- 1 čaša ključale vode (200 ml)
PRIPREMA
Kora:
- U jednu posudu na krupno narendati tri prethodno oljuštena i oprana krompira, a zatim rukama dobro iscediti sav sok iz njih, koji je potrebno prosuti odnosno baciti.
- U dobro oceđen narendani krompir sada dodajemo dva jaja, 1/4 kašičice crnog bibera, pola kašičice soli, jedan iscepkani peršun i 200 grama prehodno izrendanog čedar sira. Sve dobro izmešati dok se ne sjedini u kompaktnu masu.
- Dno pleha prekriti papirom za pečenje, pa dobijenu masu ravnomerno rasporediti preko papira. Ubaciti u rernu i peći 20 minuta na 180°.
Punjenje:
- Iseckati paprike i crni luk. U tiganj sipati 3 kašičice ulja, zagrejati i dodati mlevenu govedinu. Krčkati 5 minuta, zatim dodati iseckani luk i krčkati još 5 minuta. Potom dodati iseckane paprike i sve zajedno mešati još dva minuta.
- Dodajte so, biber i crvenu ljutu papriku u prahu, pa sve dobro promešajte. Zatim prelijte sa 200ml ključale vode, pa neprestano mešati dok se sve zajedno krčka još nekoliko minuta, sve dok punjenje u potpunosti ne upije vodu.
Završnica:
- Nakon što smo koru izvukli iz rerne, možemo je ravnomerno preliti gotovim punjenjem. Zatim rukama uzmite ivice kore i počnite da rolate ka napred.
- Kada ste dobili oblik rolata, odozgo ga pospite paprikom, peršunom i čedar sirom, pa tako dobijen rolat ubacite ponovo u rernu dodatnih 15 minuta na 180°.
- Nakon 15 minuta možete izvući rolat i uživati!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet