Prilikom kuvanja kukuruza u klipu bitno je dobro posoliti vodu, a ako ga skuvate po bakinom savetu biće nedoljiv i nestaće sa tanjira za tili čas
Vreme za uživanje u kukuruzu šećercu je stiglo. Na pijacama i supermarketima nas čekaju najukusniji plodovi u kojima možete uživati i u toplini svog doma uz samo malo truda.
Za pripremu kukuruza nije potrebno posebno umeće, ali ipak, mnoge domaćice ne znaju kako da on bude mekan, mirisan i ukusan, a da se ne kuva dugo i da ne potrošite više struje na njegovo kuvanje nego što sam kukuruz vredi.
Moderne domaćice često prilikom kuvanja kukuruza uklone svu ljusku sa njega, kao i kukuruznu svilu, bace je u kantu i stave da se kukuruz kuva u slanoj vodi.
Upravo tu leži caka... Naše bake su uvek tokom kuvanja kukuruza koristile i omot kukuruza, pa i svilu, kao bi ušuškale klipove tokom kuvanja. Oni puste svoje arome, mirise i daju kukuruzu onaj dobro poznati miris koji vas mami da uzmete još i još jedan.
Prilikom kuvanja kukuruza nemojte da bacite sve ljuske, nego stavite nekoliko komada na dno šepre, zatim poređajte kukuruz, naspite so, pa odozgo još nekoliko komada omota u kojem je kukuruz bio.
Potom nalijte vodu i stavite ga da se kuva. Za oko pola sata do 45 minuta kukuruz bi trebao da bude kuvan. I tada ne bacate ljuske kukuruza već ga ostavite u toj vodi u kojoj se kuvao.
Ukoliko ga ne pojedete isti dan stavite ga u frižider sa sve vodom i kad poželite izvadite ga i uživajte u sočnom purenjaku koji mami mirisom i ukusom.