kulinarski spektakl

Letnji užitak: Kremasta piletina sa spanaćem i krompirom pravo je savršenstvo ukusa i gotova je za samo 15 minuta!

Piletina u kremastom sosu od spanaća jedno je od najukusnijih letnjih jela, a priprema je jednostavna i brza.

Piletina u sosu od spanaća je pravo remek-delo foto: Shutterstock

Uživanje u laganim, a ukusnim jelima tokom letnjih dana može biti pravo osveženje za nepca.

 

Ovaj recept za kremastu piletinu sa spanaćem i krompirom kombinuje svežinu zelenila sa bogatstvom kisele pavlake i parmezana, stvarajući ukusan obrok koji će zadovoljiti i najprobirljivije gurmane.

 

Idealno za brzo pripremanje, ovo jelo će dodati notu elegancije vašem letnjem meniju.

 

 

Sastojci

 

 

Kremasti sos od spanaća ovom jelu daje posebnu dražfoto: Shutterstock/Maddas

 

Priprema

 

  1. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut dok ne zamiriše.
  2. Dodajte kockice pilećeg mesa u tiganj i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana, oko 5-7 minuta.
  3. Ubacite iseckani spanać u tiganj sa piletinom. Kuvajte dok spanać ne uvene, oko 2-3 minuta.
  4. U tiganj dodajte kiselu pavlaku i rendani parmezan. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine i dok sos ne postane kremast. Začinite solju i biberom po ukusu.
  5. Dok se sos krčka, u drugoj posudi kuvajte kolutove krompira u ključaloj vodi oko 5-7 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocedite krompir i ostavite ga sa strane.
  6. Servirajte kremastu piletinu sa spanaćem preko kuvanih krompira. Ukrasite svežim listovima peršuna i poslužite toplo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua