Ova lagana poslastica s božanstvenim kremastim filom odlično je rešenje ako vam treba neodoljiv dezert, a nemate mnogo vremena i materijala za pripremu slatkiša
Lisnato testo jedan je od sastojaka koje uvek vredi imati u kući, a u poslednje vreme otkrivamo sve više recepata za interesantne i brze poslastice čija je ono "glavna zvezda".
Jedan od njih su ovi superbrzi domaći lažni ekleri, koji se filuju šlagom, uz dodatak čokoladnog preliva.
Iznenadiće vas koliko se jednostavno prave, a ukus im je fenomenalan.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 50 ml mleka
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 50 g čokoladnog krema po izboru
Priprema
- Razvucite oklagijom lisnato testo, pa kalupom u obliku kruga ili čašom isecite krugove.
- Krugove spustite u prostor između čašica na kalupu za mafine okrenutom naopako, tako da se presaviju.
- Četkicom namažite na testo mleko, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 30 minuta.
- U jednoj dubljoj činiji pomešajte slatku pavlaku i šećer u prahu, pa mutite mikserom dok ne dobijete fino zgusnut šlag. Sipajte ga u špric ili u kesu za filovanje, pa pažljivo nanesite na pečeno lisnato testo.
- Zatim preko svega nanesite čokoladni krem i služite ohlađeno.
Pogledajte kako se prave lažni ekleri sa šlagom.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept za sremačke salčiće