super trik

Kako da spremite JAJE NA OKO za samo 45 sekundi BEZ OKRETANJA? Ni kap ulja neće prsnuti okolo, žumance će biti savršeno

Odličan trik kada ujutru imate malo vremena, a ipak želite da pojedete nešto hranljivo 

TRIK ZA PRŽENJE JAJA NA OKO KOJI JE OSVOJIO SVET foto: Dmitry Galaganov/Shutterstock

Ako volite da jedete jaja, ali vam je mrsko da ih pržite, jer prvite nered zbog ulja koje često zna da prska svuda okolo onda će vam se ovaj trik i te kako dopasti.

 

Spremiti jaje bez nereda je moguće i to za manje od jednog minuta. Pitate se kako?  U nastavku pratite uputstva i saznajte, isprobajte i javite da li vam je uspelo.

 

Mnoge domaćice često razmišljaju kako da što brže spreme jaja, a jedna je na društvenim mrežama podelila savet, koji su mnogi drugi odmah isprobali i uverili se u efikasnost ovog trika.

- Pokušala sam da što lakše ispržim jaja. U početku je ulje prštalo na sve strane, a onda sam shvatila da treba da stavim pokopac. Čim sam poklopila, u roku od 45 sekundi jaje je bilo gotovo. Nije bilo potrebe da ga prevrćem. Odozdo se samo ispeklo, a odozgo je para odradila svoje. Jaje je bila savršeno, a sve to za manje od 1 minuta - rekla je ona.

 

SUPER TRIK ZA SAVRŠENO PRŽENO JAJE NA OKO foto: Shutterstock

Prilikom korišćenja poklopca za tiganj uvek je bolje koristiti onaj koji je providan kako biste imali uvid u to koliko je jaje pečeno. Ako volite da žumance ostane rovito, čim se uhvati korica odozgo odmah ga sklonite sa vatre.

 

Za tvrđa jaja držite ceo minut. Nakon što podignete poklopac posolite ga i uživajte u savršeno pečenom jajetu bez trunke nereda okolo.

 

Bonus video:

Koliko jaja čovek sme da pojede za jedan dan?